VIDEO. Peste 300 de șoferi, verificați în timpul unei razii: 14 erau băuți, unul drogat, iar unul avea permisul suspendat

0
483

În noaptea de 30/31 iulie a.c., polițiști din cadrul Serviciului Rutier și ai Biroului Rutier Constanța, cu sprijinul Serviciului Independent Rutier pentru Misiuni Speciale din Poliția Română, au desfășurat o acțiune pentru creşterea gradului de siguranţă rutieră în municipiul Constanța și stațiunea Mamaia, respectiv pentru prevenirea conducerii de vehicule sub influența alcoolului sau a unor substanțe psihoactive.

Polițiștii au oprit, pentru control, peste 300 de vehicule, conducătorii auto fiind testați cu aparatele etilotest și drug-test.

În urma activităților, au fost aplicate 19 sancțiuni contravenționale, totodată fiind reținute, în vederea suspendării, douăsprezece permise de conducere, toate pentru consumul de băuturi alcoolice (sub limita de infracțiune). De asemenea, au fost retrase cinci certificate de înmatriculare.

În plus, polițiștii au constatat patru infracțiuni la regimul rutier, dintre care două pentru conducere sub influența băuturilor alcoolice, una pentru conducere sub influența substanțelor psihoactive și una pentru conducere cu permisul suspendat.

De exemplu, sâmbătă, 30 iulie a.c., în jurul orei 23.40, polițiștii au identificat un bărbat, de 44 de ani, care a condus un autoturism pe Bulevardul Mamaia Nord în timp ce se afla sub influența băuturilor alcoolice. În urma testării cu aparatul etilotest, a rezultat o valoare de 0,41 mg/l alcool pur în aerul expirat, acesta fiind condus la spital pentru prelevarea de mostre biologice, în vederea stabilirii alcoolemiei în sânge.

Duminică 31 iulie a.c., în jurul orei 00.05, polițiștii au identificat un bărbat, de 44 de ani, care a condus un autoturism pe Bulevardul Mamaia Nord în timp ce se afla sub influența băuturilor alcoolice. În urma testării cu aparatul etilotest a rezultat o valoare de 0,45 mg/l alcool pur în aerul expirat, acesta fiind condus la spital pentru prelevarea de mostre biologice, în vederea stabilirii alcoolemiei în sânge.

Tot duminică, în jurul orei 1.30, polițiștii au identificat un bărbat, de 33 de ani, care a condus un motociclu pe Bulevardul Mamaia din stațiune având suspendată exercitarea dreptului de a conduce vehicule pentru perioada în curs și în timp ce se afla sub influența substanțelor psihoactive. În urma testării cu aparatul drug-test, a rezultat o valoare pozitivă pentru THC-5, acesta fiind condus la spital pentru prelevarea de mostre biologice, în vederea stabilirii substanțelor din sânge.

În toate cauzele au fost întocmite dosare de cercetare penală.

Pentru deplasarea în condiții de siguranță, polițiștii vă recomandă:

  • Nu conduceţi sub influenţa băuturilor alcoolice!
  • Adaptaţi permanent viteza de deplasare la condițiile de drum și de trafic!
  • Nu vă angajaţi în efectuarea de depăşiri riscante sau neregulamentare!
  • Respectaţi normele rutiere privind prioritatea de trecere, indiferent că este vorba despre pietoni sau alte vehicule!
  • Folosiţi centura de siguranţă – vă poate salva viaţa în caz de accident!
  • Nu conduceţi dacă vă simţiţi obosiţi!

Pentru prevenirea accidentelor de circulație, polițiștii rutieri constănțeni acționează în mod constant, activitățile întreprinse vizând combaterea unor evenimente nefericite.

V.I.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.