VIDEO. Polițiștii cer ajutorul publicului pentru a prinde cei mai căutați criminali din Europa

0
444

Poliția Română, alături de agențiile de aplicare a legii din alte state membre și Europol, lansează o campanie de creștere a gradului de informare publică, în scopul prinderii persoanelor căutate pentru săvârșirea de infracțiuni de omor, trafic de droguri și trafic de persoane.

Unii dintre cei mai căutați infractori din Europa sunt urmăriți de o perioadă mai lungă. În prezent, ar putea să trăiască o viață relativ obișnuită, dar au un trecut pe care vor să-l ascundă. ENFAST, cu sprijinul Europol, a lansat campania EU Most Wanted 2021, pentru a depista persoanele urmărite din Europa.

Persoanele respective sunt căutate pentru infracțiuni grave, cum ar fi omor, trafic de droguri și trafic de persoane. Informații și imagini cu acestea pot fi găsite pe site-ul www.eumostwanted.eu. Dacă le recunoașteți, puteți anunța anonim, prin intermediul site-ului.

Aproape toate statele membre participă, în acest an, la campania EU Most Wanted și există, în prezent, 62 de persoane urmărite publicate pe site.

Încă de la lansare, în 2016, campania a cunoscut un mare succes. În anul 2020, 16 persoane urmărite au fost arestate, cinci datorată acesteia.

De asemenea, cu ajutorul informațiilor venite de la cetățeni, dar și ca rezultat al conștientizării sporite a publicului, pe care o creează campania, unii infractori s-au predat.

Poliția Română urmărește un cetățean afgan

Persoana urmărită de Poliția Română, în această campanie, este Rizaiy Kamal, alias Rizai Gardiz, cetățean afgan, de 26 de ani. Acesta are 1,63 metri înălțime și ochi verzi.

La data de 9 decembrie 2020, în jurul orei 05.00, pe autostrada A1, tronsonul Arad – Timişoara, în incinta unei benzinării, a fost găsită o persoană, de naţionalitate afgană, care a suferit înjunghieri în zona abdominală, fiind victima unei agresiuni. Leziunile suferite au pus în pericol viața victimei, acestea fiind cauzate de activitatea violentă a celui în cauză, care, în același timp, ar fi aplicat lovituri cu cuțitul, în zona abdominală, unei alte persoane, provocându-i moartea.

Pe numele bărbatului, Tribunalul Arad a emis un mandat de arestare preventivă, pentru 30 de zile, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de trecere ilegală a frontierei de stat, trafic de migranți, tentativă de omor și omor.

V.I.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.