VIDEO. Polițistul Marius Țiței, de la Transporturi, acuzat de abuz: un constănțean susține că a fost agresat și sechestrat pentru că și-a parcat mașina în curtea Depoului Palas

4
2913

Un polițist de la Poliția Transporturi Palas este acuzat de abuz în serviciu, după ce a ținut cu forța, în mașina proprie, un constănțean, fără a avea acest drept, în opinia reclamantului. Polițistul era îmbrăcat în civil și îl acuza pe cetățeanul respectiv că ar fi comis o infracțiune, fără ca cel din urmă să știe despre ce faptă era vorba. „Mi-a zis că am noroc cu camerele din zonă, altfel mă bătea de mă c…m pe mine“, ne-a declarat constănțeanul. Pe de altă parte, reprezentanții Poliției Transporturi susțin contrariul.

Totul s-a întâmplat în data de 29 aprilie a.c., sâmbătă, când constănțeanul Mihăiță Azman a mers la Stadionul CFR, situat în Palas, împreună cu băiatul său, care joacă fortbal la FC Farul și în acea zi avea antrenament. S-a deplasat cu autoturismul în zona stadionului și a urmat traseul făcut și de alți părinți care își duceau copiii la antrenament, până a ajuns într-o parcare unde mai erau și alte mașini staționate, după cum ne-a declarat chiar el.

Acesta a observat că este un lanț pe post de barieră, dar era lăsat jos și se putea trece, așa că a hotărât să intre cu mașina pentru circa o oră, cât dura antrenamentul băiatului. A parcat lângă celelate autoturisme aflate deja acolo, dar s-a trezit cu un paznic care a început să-l înjure și să-l amenințe că nu își va mai găsi mașina acolo dacă nu o mută.

Nu aveam nicio problemă să o mut, dacă îmi spunea de ce nu am voie să-mi las mașina acolo, din moment ce mai erau și alte persoane care au parcat la fel. Dar nu scria nimic pe nicăieri, niciun nume de firmă sau de instituție. Dar ce m-a deranjat cel mai mult este faptul că mă înjura de față cu alți copii care mergeau la antrenament. I-am spus să înceteze pentru că nu e frumos. A continuat și mai nervos, și a început să mă amenințe. I-am spus din nou să înceteze, că sun la 112 și chem Poliția, ceea ce am și făcut. Între timp, a sunat și el undeva. A venit un bărbat îmbrăcat în civil, care s-a legitimat, a zis că e polițist, că se numește Țiței Marius. Acesta a început și el să mă înjure. Am întrebat: «Cum e posibil ca eu, care am cerut ajutorul Poliției, să fiu înjurat» M-a băgat într-o mașină și m-a ținut acolo sechestrat, până când a venit un alt echipaj de poliție, de la Transporturi, și m-au luat cu forța și m-au dus la sediul lor. Acolo ajunsese deja și Marius Țiței, care a bătut cu pumnul în masă și mi-a zis că am avut noroc cu camerele de supraveghere (din parcare – n.r.) că altfel mă bătea de mă c…m pe mine. Mi-a tot zis că am comis o infracțiune, fără să știu care este aceea. S-a chinuit trei sferturi de oră să completeze un proces-verbal, l-a ajutat apoi și un coleg, apoi a venit la mine să-l semnez. Am refuzat, iar el a zis că o să caute martori, dacă nu-l semnez“, ne-a declarat reclamantul.

După acest episod, Mihăiță Azman ne-a mai precizat că a fost dus la Poliția Rutieră, pentru a se vedea dacă era băut.

Mi-au zis că trebuie să mă ducă la Rutieră ca să vadă dacă am băut, ca și cum m-ar fi surprins în trafic. Eu aveam mașina în parcare, nu băusem nimic, cum să beau și să plec cu băiatul în mașină?! Le-am zis, dar nu m-au crezut. Au insistat să mă ducă la Rutieră. Bineînțeles că rezultatul a fost 0. M-au adus înapoi și mi-au spus că mi s-a făcut dosar penal pentru nepărăsirea instituției, deși acolo nu era nimic scris. La întoarcere m-am uitat, din nou, să văd dacă scrie ceva pe undeva, dar nu se vedea nimic, niciun nume, nimic“, ne-a mai declarat reclamantul.

Pentru toate acestea, constănțeanul a apelat la avocatul Ionuț Cazan din Baroul Constanța, pentru a-l reprezenta în instanță, întrucât dorește să-l cheme în judecată pe polițistul Marius Gabriel Țiței, pe care îl acuză de abuz în serviciu.

Vom reveni asupra acestui subiect și cu un punct de vedere din partea reprezentanților Poliției Transporturi.

Daniel ALBU

4 COMENTARII

 1. toti colegii il stiu pe acest politist ca este analfabet , dar si ca nu-l duce deloc capul… tipul era bun de cioban , dar si acolo trebuie sa ai anumite abilitati pe care acest golan nu le are…

 2. Cel mai mare șpăgar din Poliția Română, pe unde merge bagă frica în oameni cu abuzurile pe care le face după care începe și își ia “dreptul” de la ei, a făcut sute de abuzuri și încă face, fură din locațiile unde face percheziții, fură bani din mașinile controlate , fură banii persoanelor pe care le percheziționează și multe alte ilegalități și nu se sesizează nimeni.

 3. Cel mai mare șpăgar din Poliția Română, bagă frica în oameni cu abuzurile pe care le face și după aceea începe și își ia “dreptul” de la acești, fură din locațiile unde face percheziții, fură bani din mașinile controlate la percheziții, fură bani de la persoanele controlate la percheziții, vinde motorina pe care o ridică la percheziții și multe alte abuzuri și ilegalități și nu se sesizează nimeni

 4. Nea Mihai, cam mananci ceva.
  Te-am vazut la plecare cum filmai si comentai aiurea la poarta depoului.
  M-am dus la masina si dupa 15 min tu tot acolo erai si cautai scandal.
  Asa si la inceput, am trecut pe langa tine si injurai pe paznic si refuzai sa asculti ce zicea impreuna cu politistul.
  Ce abuz o fi facut, ce nu o fi facut, voi stiti daca e asa, legea decide.
  Dar nu te mai da lovit ca si tu ai fost recalcitrant si ai vorbit urat in fata copiilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.