VIDEO. Prefectul Constanţei, despre explozia de la fabrica de BCA Celco: “Pasta de aluminiu a explodat, flăcările au ajuns la cartonul bituminat”

0
1690

Prefectul Constanţei, Silviu Coşa, a declarat sâmbătă, referitor la incendiul de la fabrica de BCA, că a existat iniţial o explozie într-o magazie unde erau câteva zeci de tone de pastă de aluminiu, flăcările ajungând apoi într-o zonă unde erau depozitate role de carton bituminat.

Reprezentantul Guvernului în teritoriu a menţionat că incendiul a fost localizat și se intervine pentru îndepărtarea oricărui risc ar mai putea exista. “În jurul orei 15,56 s-a primit un apel la ISU privind o deflagraţie în zona Celco, zona industrială a Constanţei. Echipajele au răspuns, în nouă minute a ajuns prima maşină, în total au fost zece autospeciale, două autoscări, trei echipaje SMURD, patru ambulanţe. Din fericire nu a existat nicio victimă. Vorbim de o magazie care era exterioară secţiei de lucru, o magazie în care era pulbere sau pastă de aluminiu. Zece tone sau 30 de tone după o primă declaraţie. Rămân specialiştii şi echipajul de la Arme şi Explozibili care a venit de la Poliţia Judeţeană să determine exact ce s-a întâmplat. Incendiul a fost localizat de mai bine de o oră, în momentul de faţă se caută să se îndepărteze orice risc ar mai putea exista, având în vedere produsele care sunt depozitate“, a afirmat prefectul.

“Este vorba de acea pastă sau pulbere de aluminiu, care din motive pe care nu le cunoaştem, rămâne ca specialiştii să vadă despre ce e vorba, a explodat şi, ulterior, flăcările şi scânteile au ajuns la o zona în care erau depozitate role de carton bitumat. Acelea de fapt au ars. (…) Exploziile s-au auzit de la aluminiu. În momentul de faţă se acoperă cu nisip zona în care a fost aluminiul şi se încearcă îndepărtarea şi izolarea oricărui potenţial pericol datorat substanţelor care sunt depozitate în platforma respectivă“, a declarat prefectul Constanţei.

A. V.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.