VIDEO. Prefectul Constanței spune că vor exista filtre permanente la intrările și ieșirile din municipiu

0
1078

Carantina în municipiul Constanța se prelungește cu încă 14 zile, a decis Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Constanța, chiar dacă în ultima perioadă incidența cazurilor de COVID-19 la mia de locuitori a scăzut. Direcția de Sănătate Publică a decis că încă nu este momentul prielnic pentru ridicarea măsurilor de carantină și în urma analizei a cerut prelungirea acesteia.

Cu privire la aceste aspecte, prefectul județului Constanța, Silviu Coșa, a precizat că se vor intensifica controalele și că vor exista filtre permanente la intrările și ieșirile din municipiu.

„Este o măsură necesară pentru a păstra starea de sănătate a cetățenilor orașului. Știu că este o măsură nepopulară, dar ea a fost determinate de acest context epidemiologic nefericit în care rata de incidență a atins niveluri de natură să conducă la instituirea stării de carantină. Cu toate că este perioada sărbătorilor această carantină cu restricțiile aferente trebuie să se mențină. Sper ca populația să înțeleagă imperativele momentului având în vedere modul în care s-au respectat măsurile de carantinare de cetățenii Constanței, iar mare parte din populație susține această măsură. Prelungirea stării de carantină va surveni în codițiile unei înăspriri a controalelor privind modul de respectare a restricțiilor. În acest sens, am propus constituirea unui grup mixt din toate instuțiile abilitate să efectueze controale. Vor fi controale la nivelul zonelor comerciale, la nivelul piețelor, stațiilor de autobuz și altor locuri care prezintă risc de infectare pentru cetățeni. Aceste controale vor fi zilnice și vor fi dublate de filtre permanente la intrările și ieșirile din oraș și de asemenea, de filtre în interiorul localității”, a precizat Silviu Coșa.

M.G.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.