VIDEO. Preşedintele CJC, Mihai Lupu, despre măsurile de siguranţă luate după incidentul de la Infecţioase: „Departamentul ISU de la Spitalul Judeţean Constanţa verifică săptămânal toate instalaţiile”

0
250

Mihai Lupu, preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa, a declarat pentru Focus Press că cele mai importante lucruri într-o unitate medicală sunt cele de prevenire, în timp ce medicii trebuie încurajați pentru a rămâne: „un spital este foarte bun dacă ai medici foarte buni indiferent de aparatură”.

Iată ce a declarat preşedintele CJC legat de măsurile care s-au luat în Spitalul Judeţean după incidentul de la Spitalul de Boli Infecțioase:

„Cel mai important lucru într-un spital este siguranța de funcționalitate, pe urmă ne gândim la echipamente si nu in utlimul rand, la departamentul de resurse umane., au fost multe lucruri pe care a trebuit să le corectăm împreună. În primul rând, vorba de atitudinea față de pacienți, au fost foarte multe reclamații, în al doilea rând contează profesionalismul medicilor, și iată că vine o generație extraordinară de doctori foarte bine pregătiți, aceștia trebuie încurajați pentru a rămâne. Un spital este foarte bun dacă ai medici foarte buni indiferent de aparatură. Elementele esențiale sunt cele de prevenire, trebuie să te gândești la un sistem de prevenție și de semnalizare. Au fost niște controale ISU care au spus că este necesar să se ia anumite măsuri, e vorba de sesizarea în primul rând al anumitor pericole și au fost implementate, vorbind de gaze, de riscuri de explozie, necesitatea ventilației etc. La vremea respectivă nimeni nu se gândea că vom ajunge la o astfel de capatacitate de implementare a aparaturii tehnice, iar multe din circuite tehnice nu sunt calibrate pentru a funcționa. Acum există un departament propriu ISU care intră și verifică săptămânal absolut tot sistemul instalațiilor și slavă Domnului că până acum s-a făcut treabă, dar atenție, vorbim de echipamente și instalaltii care au fost făcute cu zeci de ani în urmă, ele oricând pot ceda și trebuie să te gândești rapid cum să izolezi iar asta derivă foarte clar că e nevoie de un spital nou cu echipamente și instalațîi noi care să corespundă cerințelor de azi”.

Legat de realizarea unui spital nou, Mihai Lupu afirmă că: „Nu vreau să fie privită precum realizarea lui Lupu. Nu fac eu singur asta, sunt consilieri, sunt oameni în spatele meu care muncesc pentru asta, eu trebuie să fiu cel care îi determina și guvernamental și decizional, să găsesc soluții, dacă nu vor fi suficiente fonduri atunci să găsesc soluțiile financiare iar că să se întâmple acest lucru. Eu cred cu tărie că dacă avem teren, voi găși orice formă de finanțare fie de parteneriat, de împrumut, absolut orice formă atunci  vom demara această construcție unui spital.

Este condiționalitatea  doar de ceea ce contruiesti, nu cu foarte mult timp în urmă am avut discuții și cu oameni de afaceri americani și români  și există un interes major legat de zona noastră, există posibilitatea acordării de credit al unui suport financiar. Cert este că n-a existat niciun proiect de hotărâre a consiliului județean prin care am cerut acest lucru de la stat. A fost un accept de la ministerul sănătății, atât s-a putut legat de plăcuța de la terenul respectiv despre care s-a vorbit că fiind spital regional”, a declarat preşedintele Consiliului Județean Constanţa, Mihai Lupu.

Interviu integral:

 A.M.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.