VIDEO. Președintele PNL Constanța, Bogdan Huțucă, speră să convingă Guvernul să includă finanțarea pentru Spitalul Regional în bugetul pe 2021

0
515

Președintele P.N.L. Constanța, Bogdan Huțucă, este primul pe lista locală de candidați pentru Camera Deputaților, la alegerile parlamentare din 6 decembrie a.c. El speră să convingă Guvernul P.N.L. să includă Spitalul Regional printre obiectivele asumate în bugetul pe 2021.

Construirea Spitalului Regional Constanța a fost, de multe ori, subiect de dispută, în ultimii doi ani, între P.S.D. și P.N.L., la nivel local, cel puțin.

Organizația Județeană P.S.D. Constanța și parlamentarii săi anunțau, în luna mai a acestui an, votarea Proiectului de Lege ce are ca obiect aprobarea obiectivului de investiții Spitalul Militar Regional „Carol I“, care va fi construit pe raza municipiului Constanța.

Imediat, P.N.L. Constanța a atacat, arătând că acest proiect de lege nu este fezabil, deoarece nu era fundamentat legal și nu era inclus în legea bugetului de stat, deci nu ar exista fondurile necesare. Așa că liberalii constănțeni acuzau parlamentarii P.S.D. de Constanța că încă mai folosesc tema spitalului de la Constanța ca monedă electorală.

Iar Bogdan Huțucă, președintele P.N.L. Constanța, dădea asigurări că acest spital va fi realizat, fără a afecta bugetul Ministerului Apărării, fără a încălca principiile bugetului național și fără a încălca angajamentele NATO. „Constănțenii vor avea spitalul cu care au fost amăgiți timp de patru ani de P.S.D., pentru că P.N.L. îl va construi pe fonduri europene. Așa cum ar fi trebuit construit de la bun început. (…) P.N.L. va aloca cele mai bune resurse și cei mai buni specialiști pentru a atrage fondurile europene necesare pentru construcția spitalului“, spunea și Huțucă în mai a.c.

Ieri, cu ocazia depunerii listelor candidaților pentru alegerile parlamentare, președintele P.N.L. Constanța a vorbit din nou despre proiectul de construire a Spitalului Regional. Bogdan Huțucă speră să îl convingă pe Ludovic Orban să includă acest obiectiv în proiecția bugetară pe anul 2021, pentru a se demara lucrările și a fi finalizate în 2023.

„În perioada următoare, intrăm într-o discuție cu premierul României pentru a stabili obiectivele pe care și le asumă Guvernul în proiecția bugetară pe anul 2021, pe termen scurt și pe termen mediu 2021-2023.

Încercăm să discutăm despre infrastructură rutieră, încercăm să discutăm despre niște pași corecți în realizarea Spitalului Regional, care să se vadă an de an, respectiv proiectare, studiu de fezabilitate, construcție. Noi sperăm că acești primi pași în realizarea unei investiții atât importante în domeniul sănătății, să reușim să îi impunem Guvernului în proiecția bugetară pentru anul viitor“, a declarat Huțucă.

Președintele P.N.L. Constanța este primul pe lista locală pentru Camera Deputaților, susținând, ieri, că sub sloganul „Dezvoltăm România“ va prezenta, în campania electorală, soluții clare pentru rezolvarea problemelor din județul Constanța, promițând chiar resurse fără precedent și investiții multiple în infrastructură.

„Astăzi venim în fața constănțenilor cu o echipă câștigătoare. Munca acestei echipe a contribuit la trei victorii consecutive ale liberalilor în alegeri. Împreună, am câștigat alegerile europarlamentare în anul 2019, când am dus cel mai mare număr de europarlamentari la Bruxelles. Împreună, am câștigat, în toamna anului trecut, alegerile prezidențiale, alături de președintele Klaus Iohannis, și tot împreună, am reușit o victorie istorică la Constanța când, alături de constănțeni, am spus stop abuzurilor, stop blocajelor, stop unei administrații toxice marca P.S.D. Parte din această echipă câștigătoare, astăzi, conduce primăriile din județul Constanța, conduce Consiliul Județean, va conduce instituții și autorități publice, și va reprezenta constănțenii în Parlamentul României. Sub sloganul „Dezvoltăm România», o să vorbim constănțenilor despre justiție, despre alocarea unor resurse fără precedent, despre investiții în infrastructura rutieră, în sănătate, în educație, în agricultură, în comunicare, în energie, vom vorbi despre a reconstrui, vom vorbi despre a clădi. P.N.L. vine cu certitudini, vine cu garanții, vine cu parteneriate strategice, vine cu competențe și apreciem și mulțumim tuturor românilor care cred în aceste valori și ne susțin în continuare“, a declarat Bogdan Huțucă, președintele P.N.L. Constanța.

Valentin ISPAS

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.