VIDEO. Primarul oraşului Murfatlar, Gheorghe Cojocaru, detaliază stadiul proiectului de racordare a localităţii la reţeaua de gaze

0
705
Gheorghe Cojocaru

De mai bine de 8 ani de zile, în localitatea Murfatlar se discută despre introducerea reţelei de gaze naturale. Discuţii au fost, dar doar atât. După două mandatede absenţă de la Primăria Murfatlar, Gheorghe Cojocaru a fost reales, în2020, edil al oraşului, şi spune că acest  proiect, al racordării la gaze, este prioritar. Încadrul unui interviuacordat Focus Press, primarul a detaliat ce paşi s-au făcut în sensul concretizării racordării la gaze a localităţii.

Iată principalele declaraţii pe acest subiect:

„În 2012, când am plecat din Primăria Murfatlar, se lucra la conducta care alimenta şi Valu lui Traian, şi Murfatlar. Era în lucru la ieşire din Constanţa. Nu s-a mai făcut nimic, deoarece în Valu lui Traian, în dreptul Pomicolei, s-a despărţit în două. Valu lui Traian şi-a mai făcut din această conductă doar pe strada Kemal Ataturk o sută de metri unde sunt case, iar neavând interes (firma de furnizaregaze – n.r.), s-a stopat acolo. Timp de 8 ani nu s-a făcut nimic. Noi trebuia să facem un studiu de fezabilitate (….)”

„Noi am avut o şansă înacest an, pentru că Guvernul Orban s-a ţinutde promisiune şi a deschis o sesiune pe 17 august, de depunere a proiectelor cu finanţare europeană privind alimentarea cu gaze. Iniţial a fost până pe 17 decembrie, iar dacă noi nu reuşeam de a doua zi după alegeri, de pe 28 septetembrie să ne apucăm efectiv, pentru  că eram pe zero cu demersurile, nu reuşeam să depunem. Pe 15 decembrie am depus un prooiect cu finanţare europeană, învaloarede 12 ,5 milioane de euro privind alimentarea cu gaze a oraşului Murfatlar şi a satului care aparţine de Murfatlar,Siminoc. (…) A fost o muncă extrem de grea. Nu este uşor, în două luni de zile, să faci ridicări topo, studii geo, să întocmeşti studiu de fezabilitate (…) Nu exista nimic, nici măcar ridicarea topo. În2016, când se discuta, era o minciună, eu am spus că nu era nimic, nici măcar studiu de fezabilitate. În2019 am găsit pe SICAP un contract pentru ridicări topo, învaloare de 45 de mii de lei, privind măsurări topografice pe toate străzile, care nu a fost concretizat. Am întrebat administratorul firmei de ce nu s-a concretizat şi mi-a spus că Primăria Murfatlar le-a transmis că nu sunt bani”

„Noi deja am finalizat caietul de sarcini şi o să facem contract cu clauză suspensivă, iar în momentul în care va intra în evaluare şi vom semna contractul de finanţare, vom semna şi contractul de execuţie. Totul în aceeaşi zi”.

Mai multe declaraţii referitoare la acest subiect, dar nu numai, în materialul VIDEO:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.