VIDEO. Primul discurs al regelui Marii Britanii, Charles al III-lea

0
320
Regele Charles al III-lea. FOTO Twitter/The Royal Family

Regele Charles al III-lea a revenit în Londra, de la Balmoral, unde regina Elisabeta a II-a a murit, în urmă cu o zi.

Noul suveran al Marii Britanii s-a adresat națiunii vineri seară, 9 septembrie a.c.

„Iubita mea mamă a fost o inspirație și un exemplu pentru mine și pentru toată familia mea. Îi datorăm mult pentru dragostea, afecțiunea, înțelegerea și sfaturile sale.

Regina Elisabeta a avut o viață în slujba națiunii, a făcut o promisiune țării și s-a ținut de ea.

Această promisiune de viață în slujba țării o reînnoiesc și eu acum“, a declarat regele Charles al III-lea în primul său discurs ca monarh.

La 73 de ani, acesta este cea mai în vârstă persoană care devine rege din istoria Marii Britanii.

Charles al III-lea a devenit șef de stat al Regatului Unit al Marii Britanii și al Irlandei de Nord, dar și pentru 14 țări din Commonwealth: Australia, Antigua și Barbuda, Bahamas, Belize, Canada, Grenada, Jamaica, Papua Noua Guinee, Sfântul Cristofor și Nevis, Sfânta Lucia, Sfântul Vincențiu și Grenadine, Noua Zeelandă, Insulele Solomon, Tuvalu.

Camilla, soția monarhului, a devenit Regina consoartă. Iar prințul William a moștenit imediat titlul de Duce de Cornwall. 

Cel mai probabil, sâmbătă, 10 septembrie a.c., Charles va fi proclamat oficial rege: din punct de vedere tehnic, acesta a devenit rege în momentul în care regina a murit. Ceremonia va avea loc la Palatul St. James din Londra, în fața Consiliului de Aderare, un organism ceremonial.

Regele Charles va participa la o a doua întâlnire a grupului, când va depune un jurământ de a păstra Biserica Scoției, singurul jurământ pe care îl depune monarhul. Apoi el va fi declarat oficial noul rege.

V.I.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.