VIDEO. Proiect de 5 milioane de euro pentru o zonă de agrement la poalele cetății Enisala. Iată și alte proiecte, prezentate de primarul din Sarichioi

0
2184

Sarichioi este o comună în județul Tulcea, formată din satele Enisala, Sabangia, Sarichioi, Visterna și Zebil. Resedinţa comunei este reprezentată de localitatea Sarichioi, situată pe malul de NV al Lacului Razim. O localitate care în cea mai mare parte a rămas neschimbată, tradițiile și obiceiurile lipovenești fiind respectate cu sfințeniei.

Când spunem că localitatea a rămas neschimbată ne referim la arhitectura caselor din zonă și la diverse obiceiuri specifice. În ceea ce privește investițiile, primarul comunei Sarichioi susține că de-a lungul timpului au fost derulate mai multe proiecte de infrastructura, educație și cultură. Și nu se oprește aici, din contră are multe proiecte, iar unul din ele este construirea unui zone de agrement lângă cetatea Enisala.

Vitalie Finoghen, primarul din Sarichioi

“Acum avem un proiect care este în parteneriat cu Consiliul Județean Tulcea pentru refacerea poalelor cetății Enisala. Este un proiect de 5 milioane de euro care prevede și o zonă de agrement la baza cetății. De cealaltă parte pentru dezvoltarea turismului în comuna Sarichioi ne bazăm pe persoanele fizice. Noi de 12 ani nu percepem impozite și taxe locale pentru desfășurarea activităților din turism. Turiștii au foarte multe alternative la distracție, noi suntem printre puținii care oferim agropensiuni. Turistul dorește intimitate dar vin și pentru rețelele specifice ale noastre. Retetele bat orice zonă pentru că suntem iscusiți bucatari în ale peștelui. De asemenea, există multă diversitate în ceea ce privește plimbările, cei care vin se pot plimba cu bărcile și pot face diverse trasee turistice dar se pot plimba pe lacuri și cu bicicletele nautice”, a precizat Vitali Finoghen, primarul localităţii Sarichioi.

Despre proiectele pe care le are pe viitor puteți asculta în materialul VIDEO!

Mihaela GIUGLEA

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.