VIDEO. Repetiții pentru parada de 1 Decembrie, la Arcul de Triumf

0
249

Luni, la Arcul de Triumf din Capitală, au avut loc repetiţii pentru parada de 1 Decembrie. Ceremonia va fi una restrânsă.

Marţi, 1 Decembrie 2020, nu va avea loc tradiţionala defilare a militarilor şi a tehnicii de luptă, iar avioanele nu vor mai survola spaţiul aerian. Aproximativ 150 de militari vor participa, începând cu ora 11.00, la ceremonia oficială în format restrâns, organizată cu ocazia Zilei Naţionale a României, în Piaţa Arcul de Triumf din Capitală.

„Ne pregătim pentru Ziua Națională a României. Aceasta a fost singura repetiție generală la locul care este destinat sărbătoririi Zilei Naționale a României. O ceremonie care anul acesta, este într-un format foarte restrâns și fără public, ca să putem să respectăm tot ceea ce autoritățile au stabilit ca măsuri de prevenție la răspândirea COVID-19. Militarii sunt cu gândul, cu sufletul și cu inima la tot ceea ce înseamnă sărbătorirea Zilei Naționale a României. Garda de Onoare va asigura tot ceea ce înseamnă parte de onoruri militare“, a declarat generalul-maior Vasile Toader.

Potrivit Ministerului Apărării Naționale, se va ţine un moment de reculegere în memoria eroilor români căzuţi pe câmpurile de bătălie pentru reîntregirea neamului românesc şi a victimelor COVID-19, vor fi trase 21 de salve de tun, iar preşedintele Klaus Iohannis va depune o coroană de flori şi va susţine o alocuţiune.

Evenimentul nu va fi deschis publicului și se va desfăşura cu respectarea strictă a măsurilor de prevenire şi combatere a pandemiei de COVID-19.

V.I.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.