VIDEO. Reprezentații Poliției și ai Jandarmeriei, declarații cu privire la slujba oficiată de IPS Teodosie în interiorul unei biserici

0
870

Reprezentații Poliției și ai Jandarmeriei, au susținut în cursul zilei de joi, 26 noiembrie a.c., declarații de presă cu privire la slujba oficiată de IPS Teodosie în interiorul unui lăcaș de cult din Tomis Plus, miercuri, 25 noiembrie a.c..

Enoriașii, 39 la număr au fost sacționat contravențional, dar în interior se aflau 60 de persoane, pentru că nu respectau măsurile impuse de autorități în contextul pandemiei de coronavirus, mai precis portul măștii de protecție, în condițiile în care nu exista nici distanțare sociale, iar mai presus, municipiul Constanța se află în carantină de vineri, 20 noiembrie a.c., din cauza ratei de infectare cu virusul Sars-Cov-2 ce a depășit cifra 7 la mia de locuitori.

”Trecem printr-o perioadă dificilă și noi împreună cu cetățenii trebuie să ne unim. Din păcate cu toate eforturile depuse de autorități și medici nu toți au câștigat lupta cu viața. Nimeni nu își dorește sancționarea oamenilor. Cu privire la evenimentul de ieri, vă comunicam că Polițiștii Secției 2 au fost sesizați cu privire la faptul ca în interiorul unei Biserici se desfășoară o Slujbă Religioasă. Imediat forțele de ordine au ajuns la fața locului. Având în vedere sesizarea, polițiștii și jandarmi au pătruns în interiorul lăcașului de cult și au sesizat că se află peste 60 de persoane. După ce forțele de ordine au reiterat că slujba oficiată în interior încalcă măsurile prevăzute, un oficial al Bisericii nu s-a supus regulilor și a continuat slujba în interior. Drept urmare dintre polițiștii au aplicat 30 de avertismente scrise și 9 sancțiuni contravenționale”, a declarat Andreea Iliescu, purtătorul de cuvânt al IPJ Constanța.

”Pe această cale facem un apel către cetățeni să respecte normele în vigoare. Numai împreună putem învinge acest virus”, a spus Răzvan Ivan purtătorul de cuvânt al IJJ Constanța.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.