VIDEO. Românii vor putea să iasă la pensie la 70 de ani

0
346

Raluca Turcan a anunțat, joi, 11 martie a.c., vor fi puse în dezbatere publică două proiecte de lege. Unul dintre ele introduce posibilitatea ca persoanele aflate la vârsta de pensionare să poată opta să muncească până la 70 de ani.

„Unul dintre obiectivele importante ale Ministerului Muncii, pentru anul acesta, este să creștem gradul de ocupare, în condițiile în care multe dintre domeniile de activitate au avut de suferit pe parcursul pandemiei. De aceea, ne-am propus să elaborăm o serie de măsuri active, care să sprijine, deopotrivă, angajații și angajatorii“, a declarat Raluca Turcan.

Proiectul prevede că angajații ajung la vârsta de pensionare pot alege să continue să lucreze până la 70 de ani, timp în care plata pensiei este suspendată. Cei care, în timp, vor să revină asupra deciziei, se pot întoarce la pensie oricând.

„Proiectul de lege pentru continuarea activității prevede ca persoanele ajunse la vârsta de pensie și care doresc să rămâna în activitate să o poată face. Este vorba de o opțiune a angajatului. (…) Persoana care continuă activitatea poate să solicite recalcularea pensiei, avantajul fiind majorarea punctelor lunare și anuale, și obținerea unei pensii mai mari“, a declarat ministrul Muncii.

V.I.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.