VIDEO. Se caută încă aproximativ 2.500 de oameni care vor să schimbe răul în bine

0
243

Într-o singură zi, auzim cel puțin zece știri negative. Pe galantom.ro poți rescrie știrile rele apărute de ziua ta, dăruind-o altora.

Cel puțin peste 3600 de vești rele auzim într-un an (accidente, agresiuni, fapte discriminatorii, de corupție etc.), un număr foarte mare raportat la veștile pozitive vehiculate în spațiul public.
Pentru a contrabalansa această cifră, Asociația Envision și-a propus un nou record: 3651 de oameni de bine care să își dăruiască ziua de naștere. Printr-o simplă întrebare – Tu știi ce s-a întâmplat anul trecut de ziua ta? –, oamenii sunt invitați să afle de pe site-ul galantom.ro veștile rele care s-au anunțat anul trecut de ziua lor și să #rescriepovestea. Ei pot înlocui știrile negative cu cele pozitive, dăruindu-și ziua. Mai exact, în loc de cadouri, să îi îndemne pe cei dragi să facă o donație pentru o cauză susținută de ei.

De la începutul anului până acum, peste 1.200 de persoane și-au dăruit ziua de naștere pe galantom.ro, iar totalul donațiilor strânse a depășit suma de 1,5 milioane de lei. Numărul faptelor bune a fost mare în pandemie și, chiar dacă până acum a fost atinsă doar o treime din obiectivul propus, echipa Galantom se așteaptă ca oamenii să continue să fie generoși și să se gândească la cei mai puțin norocoși.

„Poate că pandemia ne-a furat timpul, mobilitatea sau chiar energia, dar ne-a și unit. Nu o putem lăsa să ne ia și ce avem mai de preț: generozitatea. Vrem ca anul acesta să se #rescriepovestea și să adunăm 3.651 de momente de bucurie. Adică nu mai puțin de 3.651 de zile de naștere dăruite, care să încline balanța spre bine“, a declarat  Andrei Chirtoc, unul dintre membrii fondatori ai proiectului.

🎂Dăruiește-ți ziua de naștere și rescrie povestea

🎁De ziua ta te simțeai bine, strângând oameni dragi alături de tine. Azi poți să faci bine dăruindu-ți ziua celor care au nevoie de tine. 🍰Alege o cauză în care crezi, strânge-ți prietenii în jurul ei și sărbătorește-ți ziua! Faptă bună cu faptă bună, ne facem bine împreună.Dăruiește-ți ziua de naștere sau de nume 👉 https://ziuata.galantom.ro/!🤟Mulțumiri Jazz Communication, Conan PR, unteatru, Dragoș Trăistaru, Raluca Băraru, Eugen Stoie, Șerban Pavlu, Saga Film, PRO TV, Radio Europa FM, Romanian-American Foundation și Cartier Hub Drumul Taberelor.#ziuatarescriepovestea #nefacembineimpreuna

Publicată de Galantom pe Vineri, 17 aprilie 2020


Printre cei care și-au dăruit deja ziua de naștere se numără și Inna, Andreea Bălan, Cătălina Grama (Jojo), Doru Trăscău (solistul trupei The Mono Jacks), Ilinca Vandici, Chef Foa și BRomania. Ei sunt doar câțiva dintre cei care au ales să fie generoși și au folosit puterea exemplului pentru a-și încuraja comunitățile să facă fapte bune.

Campania merge înainte până la atingerea obiectivului de 3.651 de zile naștere dăruite.

V.I.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.