VIDEO. Se prelungește carantina în municipiul Constanța și se vor intensifica controalele

1
11506
Foto: Primăria Constanța

Perioada de carantinare a municipiului Constanța se apropie de final, iar constănțenii se întreabă dacă carantina se va prelungi sau nu. La o primă vedere, este destul de sigură prelungirea având în vedere că rata de infectare cu virusul Sars-Cov-2 la mia de locuitori, în municipiul Constanța a fost miercuri, 2 decembrie a.c., de 10,80. În ceea ce privește rata de incidență la nivelul județului Constanța, aceasta este de 7.35.

De 13 zile orașul Constanța se află în carantină, iar pe data de 4 decembrie aceasta se încheie. Direcția de Sănătate Publică reface în cursul zilei de azi, 3 decembrie 2020 analiza de risc. Potrivit prefectului județului Constanța, Silviu Coșa, în proporție de 90% carantina în municipiul Constanța se va prelungi.

Municipiul Constanța a intrat în carantină pe data de 20 noiembrie, a.c., începând cu orele 20.00. Constănțenii au circulat în această perioadă cu declarație pe propria răspundere și au fost impuse mai multe restricții, printre care închiderea magazinelor din centrele comerciale în weekend și în zilele de sărbătoare legală.

Odată cu prelungirea carantinei se vor intensifica filtrele și controalele. Prefectul a precizat joi, 3 decembrie, într-o conferință de presă că numărul forțelor de ordine va fi suplimentat.

M.G.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.