VIDEO. Secțiile de Obstetrică Ginecologie și Cardiologie, ale Spitalului Județean Constanța, dotate cu echipamente de înaltă performanță

0
548

În cursul zilei de joi, 24 august a.c., la Spitalul Județean Constanța a avut loc o conferinţă de presă pe tema unei sponsorizari primite de către secția Obstetrică Ginecologie I. Este vorba despre un echipament de înaltă performanță.

„Am strâns 200.000 de dolari pentru aceste echipamente și credem că putem ajuta mii de oameni cu ele. Dacă ne ajutam între noi putem avea rezultate palpabile iar medicii sa își desfășoare activitatea cât mai bine”, a declarat Cristian Năstase, președintele clubului Lions Constanța.

„Este o trusă de endoscopie ginecologică. Valoarea totala este de 120.000 de euro și este cea mai modernă trusă pe care am avut-o. Am început deja să o utilizam pe câteva zeci de paciente. De foarte multă vreme considerăm că o secție de bună calitate de ginecologie este vitală. Noi avem trei săli de operație și ar fi benefic să avem trei truse, nu una, însă este foarte bine că o avem și pe aceasta acum. Echipamentul de ultimă generaţie contribuie la diagnosticarea rapidă, corectă şi tratarea în cele mai bune condiţii a unei patologii diversificate (chist ovarian, dermoid, torsiune anexială, endometrioză, infertilitate, sarcină ectopică, boală inflamatorie pelvină, dureri pelviene cronice, anomalii / malformaţii genitale, fibrom uterin, prolaps genital, incontinenţă urinară recidivată, avorturi repetitive, aderenţe, polipi, sangerari anormale, resturi post avort, cancer genital, etc.), ligatură de trompe.

Datorită tehnologiei de înaltă performanţă, complicaţiile postoperatorii dar şi durerea resimţită de paciente după intervenţie sunt, considerabil, diminuate iar rezultatul cosmetic este mult superior. Vindecarea rapidă a pacientelor asigură, totodată, reintegrarea in familie, muncă, societate, precum şi reducerea timpilor de spitalizare şi, implicit, costuri mai mici.”, adeclarat Vlad Tica, șeful secției de Obstetrică Ginecologie.

„Consider că cetățeanul trebuie să își exprime dorința de ai fi mai bine. Iată că Liones este o formă de organizare a societății civile pentru a aduce sprijin. Domeniul medical este unul foarte importat și de aceea trebuie să fim alături de el”, a spus Ciprian Iosef.

Andrei Rusali, medicul șef al secției de Cardiologie a susținut faptul că cele două cluburi au ajutat cele două secții: „Mă bucur că există oameni care se gândesc la oamenii care ajung în spitale. Ne bucurăm pentru sprijinul pe care ni l-au acordat și pot spune că deja au ajutat multe vieți”, mai spune acesta.

Graţie unei donaţii generoase, spitalul a fost dotat, de curând, cu un TURN COMPLET de LAPAROSCOPIE SI HISTEROSCOPIE 4K. Valoarea investiţiei este de 585.000 lei iar mulţumirile se îndreaptă către reprezentanţii Clubului Lions Constanţa care au făcut posibilă această donaţie generoasă.

„Mulţumim, Lions Club Constanţa, pentru implicarea activă şi dorinţa de a sprijini sistemul medical constănţean. Secţiile Obstetrică Ginecologie se numără printre secţiile cu adresabilitate mereu ridicată iar acest echipament va ajuta echipa medicală să rezolve, cu profesionalism, mai multe cazuri, într-un timp mai scurt”, a conchis ec. Ionuţ Cornel Ionescu, manager SCJU Constanţa.

Tot cu sprijinul clubului Lions Constanţa, anul trecut a fost dotată cu un echipament inovativ si secţia clinică Cardiologie. Aproape 100 de pacienti au beneficiat până acum de optimizarea tratamentului, ghidată de aparatul NiCaS.

M.G.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.