VIDEO. Șeful Gărzii de Coastă, despre captura record de țigări de contrabandă din Port: ”S-a lucrat cu mult entuziasm”

2
4550

A fost probabil cea mai mare captură de țigări de contrabandă din ultima perioadă. Ne referim la captura făcută luna trecută, în Portul Constanța Sud-Agigea. Polițiștii de frontieră Constănțeni au descoperit, în august a.c., un container plin cu baxuri de țigări ascunse în spatele unor mărfuri folosite drept ”paravan”,  care ar fi ajuns pe piața neagră din România, valoarea acestora depășind un milion de euro. Până și polițiștii au rămas stupefiați atunci când au inventarul.

Potrivit șefului Gărzii de Coastă Constanța – Laurențiu Cristian Cicu, acțiunea a avut loc pe data de 19 august,  în Portul Constanța Sud Agigea, când s-a efectuat controlul fizic al unui container, selectat  în baza unei informații, de către polițiștii de frontieră. Conform documentelor de transport, containerul  trebuia să fie încărcat cu mobilier din material plastic, având ca provenienţă Emiratele Arabe Unite (Dubai – n.r.).

La deschiderea containerului, poliţiştii de frontieră şi lucrătorii vamali au constatat că în partea din faţă se aflau cutii care conţineau mese din plastic, iar în spatele acestora se aflau cutii de carton diferite de cele în care se găseau produsele de mobilier. Când au desfăcut câteva dintre acestea, s-a constatat că adevărata marfă transportată era, de fapt, baxurile ce conțineau țigări de proveniență Duty  Free.

Containerul a fost transportat la sediul Gărzii de Coastă, unde, în urma inventarierii a rezultat cantitatea de 412.050 pachete cu țigări, în valoare de 4.944.600 lei (aproximativ 1.021.600 euro).  

”Era un container lung de 12,5 metri, în care se aflau, în total, 824 de baxuri și câteva cartoane de țigări, fiecare bax având 50 de cartoane de țigări. A fost o activitate foarte grea, la care au participat toți colegii noștri. Nici nu vă puteți imagina cu cât entuziasm au lucrat, pentru că este o captură unică, deosebită. Au mai fost și alte cauze, dar acesta este un caz pur de muncă polițienească și este în totalitate meritul colegilor de la Poliția de Frontieră”, a declarat comandantul Gărzii de Coastă Constanța, comisar-șef Laurențiu Cristian Cicu.

În cauză, polițiștii de frontieră, sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanţa, efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de contrabandă.

Daniel ALBU

2 COMENTARII

  1. Politia de Frontiera nu face controale fizice. Controlul este făcut de vameșii aia ” corupți” pe care ii blamați toți …

    • Niste incompetenti care nu reusesc sa-si faca treaba lor si le curg mucii pe langa vamesi ca sa ia niste cazuri cu care sa se umfle. Vomiti cand il auzi pe asta din film cum se lauda cu munca altora.
      Numai cine nu va cunoaste activitatea inghite mizeriile astea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.