VIDEO Senatorul Felix Stroe: Decizia de a nu mai finanța PNDL este o crimă

0
276
Daniel Georgescu, Felix Stroe și Ștefania Cealera

Senatorul PSD, Felix Stroe, alături de primarul comunei Limanu, Daniel Georgescu și primarul comunei Oltina, Ștefania Cealera, a susținut vineri, 2 iulie, a.c. o conferință de presă în care a vorbit despre programul PNDL și despre finanțarea acestuia.

Felix Stroe a specificat că decizia de a nu mai finanța PNDL este o crimă și că nu este normal așa ceva.

”Decizia Guvernului de a opri PNDL este o lovitura grea pentru localități. Mai ales pentru ca, de exemplu, în urma alocării sumelor alocate din TVA, din cele 27 de milioane de lei, 24 de milioane au fost alocate comunităților conduse de primari PSD. Adică majoritatea comunităților au primit foarte putini bani. Iar acum primesc un alt soc din cauza blocarii PNDL-ului. Solicitam guvernanților sa procedeze de îndată la reluarea finanțării PNDL asa cum au promis în campaniile din 2020, cât și în acest an. Pentru că sunt sute de obiective care, fără acești bani, rămân blocate. Și aduce multe probleme administrațiilor locale care au în derulare aceste investii. Cum poate ministrul Nasui sa spună ca PNDL nu a adus niciun plus pana acum? Faptul ca cetățenii au acces la apa, la canalizare, la educație intr-o scoala modernizata nu e un plus?”, a specificat Felix Stroe.

Daniel Georgescu, primarul comunei Limanu și vicepreședinte PSD Constanta, a precizat că el se află printre cei norocoși pentru că a finalizat proiectele prin PNDL, însă nu știe cum se vor descurca colegii săi.

”Eu sunt printre norocoșii care si-au încheiat proiectele prin PNDL. Le-am recepționat anul trecut. Am avut noroc de o guvernare mai sănătoasă pana acum și am primit banii pentru a finaliza investițiile. Nu știu cum se vor descurca colegii mei de acum înainte. Cum vor debloca lucrările pe care le au desfășurare. Mai ales ca preturile cresc. Pe de o parte Ludovic Orban declara ca în urma vizitelor din teritoriu este decis să existe și un PNDL3 și apoi iese imediat Florin Cîțu ca nu se va mai finanța. Întrebați primarii PNL care au fost și în mandatul 2016-2020 cât de necesare au fost fondurile alocate prin PNDL pentru dezvoltarea localitatilor”, a declarat Daniel Georgescu.

La rândul său, Ștefania Cealera, primarul comunei Oltina a declarat că este dezamăgită, deoarece va avea în comună mai multe șantiere părăsite din cauza lipsei finanțărilor.

”Aș fi vrut sa vă prezint la această conferință lucrurile pe care le-am realizat. Noi vom avem șantiere părăsite, antreprenorii toți cer mai mulți bani, pentru că au crescut preturile, iar noi acum nu o să mai avem nici măcar un leu, pentru ca s-a blocat PNDL. Iar de la CJC nu am primit nici măcar banii necesari pentru a asigura co-finanțarea. Am primit 50.000 de lei, dar avem nevoie de două milioane de lei”, a menționat Ștefania Celera.

V.I.,M.G.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.