Șoferii, în special transportatorii, se plâng de traficul rutier de pe podul de la Ovidiu. Aceștia susțin că se lucrează cu viteza melcului și că singurii care au de suferit sunt participanții la trafic, care sunt nevoiți să circule bară la bară, în special la orele de vârf. Însă, așa cum au anunțat reprezentanții Direcției Regionale de Drumuri și Poduri Constanța, restricțiile de trafic ar urma să fie ridicate pe 31 mai a.c., iar contractul prevede o perioadă de execuție a lucrărilor de un an.
„Uitați cum se lucrează. La un pod de interes național și internațional. Ne distrug de patru luni de zile și nu știu când termină. Se lucrează cu viteza melcului, mai mult stau decât să lucreze, iar traficul este infernal…“, ne-a spus, pentru Focus Press, unul dintre șoferii nemulțumiți.
În acest context, amintim că, pe 1 februarie 2023, DRDP Constanța a informat participanții la trafic că, începând din acea zi, de la ora 9.00, au fost instituite restricții de circulație, în vederea executării lucrărilor de reabilitare a Podului Ovidiu, situat pe drumul national DN 2A, Km 196+739.
„Astfel, traficul rutier se va restricționa pe o cale de rulare. Se va circula pe celălalt sens de mers, în ambele direcții, pe câte o bandă. Restricțiile vor fi menținute până în data de 31 mai 2023“, a anunțat DRDP Constanța.
Pentru contractul de reabilitare a podului de pe DN 2A, de la Km 196+739, de la ieșirea din orașul Ovidiu spre Mihail Kogălniceanu, au depus oferte cinci firme. Anunțul de achiziție a fost publicat în SEAP pe 17.02.2022, iar pe 3.10.2022 a fost încheiat contractul de reabilitare a Podului Ovidiu, cu compania câștigătoare: Geiger Transilvania S.R.L.
Valoarea totală a contractului este de 19.203.101 lei, fără TVA, iar durata lui este de de 72 luni, din care:
– douăsprezece luni perioada de execuție a lucrărilor;
– 60 luni perioada de garanție a lucrărilor.
Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere SA (CNAIR) este beneficiarul contractului.
Geiger Transilvania SRL face parte din grupul de firme Geiger, din Mureș, și este cunoscută în domeniul construcțiilor. Ca referințe putem menționa construirea unei parcări supraetajate în Sibiu, lărgirea DN7 – Valea Oltului, construirea sediului administrativ Messer Gaz România, extinderea ansamblului industrial Swoboda din Sibiu, reparații capitale (carosabil, trotuare, parcări etc.) ale cartierului Hipodrom din Sibiu, Autostada A3 – lot Ogra-Iernut, construcția centurii ocolitoare Sibiu – A1 etc.
Liliana BELCIUG
Daca era pod din china în 5 zile era gata mai facea unu langa
Bine ca la făcut ceașcă……. Incapabili nici cu var nu reușesc sa dea !