VIDEO. UPDATE. Șoferul vinovat pentru accidentul mortal de la Peștera, arestat preventiv

0
4458

Individul vinovat pentru producerea accidentului mortal de la Peștera, de pe data de 5 ianuarie, urmat de fuga de la locul faptei fără încuviințarea organelor de cercetare, a fost reținut. Este vorba despre un bărbat de 31 de ani, din Hârșova.

Accidentul respectiv s-a produs, marți, 5 ianuarie, pe DJ 222, în comuna Peștera, în urma căruia o femeie, de 62 de ani, a decedat la fața locului. Oamenii legii au reușit să-l identifice și să-l rețină pe șoferul implicat.

În urma administrării probatoriului în cauză, poliţiştii rutieri din cadrul Poliției municipiului Medgidia l-au reţinut, în cursul zilei de astăzi, pentru 24 de ore, pe conducătorul auto implicat în producerea accidentului rutier, un bărbat de 31 de ani, din orașul Hârșova.

Acesta este cercetat sub aspectul săvârșirii infracţiunilor de ucidere din culpă, conducerea unui vehicul neînmatriculat, conducerea unui vehicul fără a poseda permis de conducere și părăsirea locului accidentului ori modificarea sau ştergerea urmelor acestuia.

Totodată, polițiștii efectueză cercetări pentru părăsirea locului accidentului ori modificarea sau ştergerea urmelor acestuia, față de alți doi bărbați (care se aflau într-o autoutilitară), prezenți la momentul producerii accidentului rutier.

De precizat că, potrivit unor surse neoficiale, după ce a fugit de la locul accidentului, bărbatul s-a dus acasă unde a dezmembrat componentele autoturismului care au fost deformate în urma procucerii incidentului rutier, pe care le-a aruncat apoi în autoutilitara în care se aflau cei doi bărbați amintiți.

Șoferul a fost reținut pentru 24 de ore, după care a fost prezentat instanței, cu propunere de arestare. Judecătorii au admis propunerea procurorilor și au emis mandat de arestare pentru 30 de zile.

Reamintim faptul că părăsirea locului accidentului, fără încuviințarea poliției, de către conducătorul auto implicat într-un accident de circulație, constituie infracțiune și se pedepsește cu închisoarea de la 2 la 7 ani.

Cu aceeași pedeapsă se pedepsește și fapta oricărei persoane de a modifica starea locului sau de a șterge urmele accidentului de circulație din care a rezultat uciderea sau vătămarea integrității corporale ori a sănătății uneia sau mai multor persoane, fără acordul echipei de cercetare la fața locului.

UPDATE. Conducătorul auto a fost arestat preventiv, pentru 30 de zile.

Iată minuta instanței:

Admite propunerea Parchetului de pe lângă Judecătoria Medgidia. În baza art. 226 alin. 1 şi 2 C.proc.pen. rap. la art. 223 alin. 2 şi art. 202 alin. 1 şi 3 C.proc.pen. Dispune arestarea preventivă a inculpatului Ş.I., cercetat pentru săvâr?irea infrac?iunilor de ucidere din culpă, prev. de art. 192 alin. 1, 2 C.pen., conducerea unui vehicul fără permis de conducere, prev. de art. 335 alin. 1 C.pen., conducere a unui vehicul neînmatriculat, prev. de art. 334 alin. 1 C.pen., ?i părăsirea locului accidentului, prev. de art. 338 alin. 1, 2 C.pen., toate cu aplic. art. 38 alin. 1 C.pen., pe o perioadă de 30 zile – cu începere de la data de 07.01.2021 şi până la data de 05.02.2021 inclusiv. În baza art. 230 C.proc.pen. Dispune emiterea de îndată a mandatului de arestare preventivă pe numele inculpatului. În baza art. 275 alin. 3 C.proc.pen. Cheltuielile judiciare avansate de stat rămân în sarcina acestuia. Cu drept de contestaţie în termen de 48 de ore de la pronunţare. Pronunţată în camera de consiliu azi, 07.01.2021, ora 17.00”.

D.A.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.