VIDEO. Stelian Ion: „Aș fi avut alte abordări dacă aș fi fost primar“

0
360

Vicepreședintele USR, Stelian Ion, a declarat, în cadrul unui interviu Focus Press, că prima provocare a unui primar ar fi aceea de a-și crea o echipă, fiindcă doar atunci lucrurile încep să meargă.

Fostul ministru al Justiției a afirmat, pentru Focus Press, că ar fi avut alte abordări decât Vergil Chițac, dacă ar fi fost primarul Constanței. Potrivit acestuia, este foarte importantă relaționarea cu echipa, conștientizarea faptului că: ,,de unul singur nu ai cum să le faci pe toate“.

E greu să fac o comparație dintre primarul vechi și cel actual. Decebal Făgădău știa administrație publică, însă a început să aibă probleme de atitudine: începuse să fie arogant și nu mai ținea cont de nimeni și de nimic, era stil PSD-ist, deși i-a păcălit pe mulți. Unii la un moment dat au zis că «uite, are altă abordare și e diferit, nu se compară cu Mazăre, e un om instruit, om al dialogului». De fapt, devenise încet-încet cineva care nu mai ținea cont de nimic.

Domnul primar Chițac are o personalitate diferită, are personalitatea sa, cu această personalitate poate face mult bine sau dimpotrivă, dar cred că cheia este la domnia sa, să-și facă dialogul și echipa.

Când am fost la Ministerul Justiției, pentru mine prima lună și prima perioadă a fost foarte importantă, fiindcă este aceea în care îți faci echipa de consilieri, secretari de stat, fiindcă tu de unul singur nu ai cum să le faci pe toate, să le duci pe toate și, bineînțeles, să relaționezi cu directorii, nu te apuci și îi dai pe toți afară, trebuie să te lămurești cu propriile tale simțuri că ești competent și potrivit în acel loc sau că nu ești.

Asta e provocarea, momentul în care îți faci echipa lucrurile încep să meargă pentru că fiecare știe ce are de făcut și ai încredere în oamenii aceia… despre asta vorbim“,  a declarat Stelian Ion pentru FocusPress.

La întrebarea dacă s-ar fi descurcat mai bine decât Virgil Chițac și dacă ar fi numit-o pe Felicia Ovanesian city manager, acesta a răspuns: „Pe Felicia Ovanesian nu aș fi numit-o city manager. Acum, vă dați seama cum ar fi să spun că nu m-aș fi descurcat mai bine sau că m-aș fi descurcat mai bine, ar fi o lipsă de modestie dacă aș spune că m-aș fi descurcat mai bine, dar eu spun că aș fi avut alte abordări dacă aș fi fost primar. Bine, acum nu poți să ști…“

Andriana MAKRI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.