VIDEO. Stelian Ion: “Klaus Iohannis și-a trădat propriul electorat și mă simt ca un cetățean trădat, alături de mine sunt foarte mulți care l-au votat”

0
165

Fostul ministru al Justiției, Stelian Ion a declarat, în cadrul unui interviu acordat Focus Press, că atât Klaus Iohannis cât și Florin Cîțu, au stricat guvernul PNL-USR, iar aplauzele de la momentul ieșirii sale din guvern n-au fost decât o reacție spontană, simțind că este decizia corectă.

Despre Florin Cîţu, Stelian Ion spune că şi-a urmărit doar obiectivul său personal, şi anume funcția și cariera, iar legat de o comparație cu fostul lider PNL, Ludovic Orban, reiese faptul că Ludovic Orban a dat dovadă de mai multă verticalitate în anumite momente.

“Nu m-a susținut Iohannis. Nu a susținut niciodată USR-ul, l-am votat în turul doi, noi am avut propriul candidat la prezidenţiale. Domnul Iohannis și-a dorit foarte mult să fie cu Dăncila în turul doi, a reușit, dar de susținut USR nu a făcut-o niciodată, a fost un agent electoral permanent pentru PNL. Dacă au existat episoade când vorbea frumos despre USR, le număr pe degete… au fost niște declarații generale precum că e bine să facem o coaliție de dreapta, că aceasta e varianta, nu a fost vreo laudă niciodată la adresa USR-ului, dimpotrivă, din momentul declanșării crizei și până în momentul în care au ales pe față varianta PSD, toate ieșirile publice ale domnului Iohannis nu au fost de împăciuire, absolut niciuna nu a fost de a ne așeza la masă și de a găsi o soluție pentru rezolvarea crizei, au fost de critică dură la adresa USR, ne-a făcut „crizatori”, nu știu acest cuvânt, dar știu în schimb cuvântul trădător, iar trădător e cel care spune că duce un război cu PSD și întoarce armele împotriva celor care i-au fost alături. Klaus Iohannis și-a trădat propriul electorat și mă simt ca un cetățean trădat, alături de mine sunt foarte mulți care l-au votat și au stat în frig, la cozi interminabile, iar în 2015 și ulterior l-au susținut şi au crezut acel discurs al lui Klaus Iohannis anti-PSD, au fost trădați de președinte, din păcate asta e”, a afirmat Stelian Ion.

Aplauzele de la momentul ieșirii mele de la guvernare au fost a reacție spontană, o eliberare, colegii mei au simțit că asta este decizia corectă și că nu putem fi la nesfârșit tratați ca un partener de mâna a două. Atunci nu am ieșit din guvernare, am ieșit din guvernul Cîțu (…) După aceea s-a dovedit că am avut dreptate, Florin Cîţu era un zombie politic, din două motive: din punct de vedere politic era terminat, din punct de vedere comportamental avea niște fixații personele, fixația lui era să-și atingă obiectivele personale dând foc tuturor lucrurilor din jurul lui. În toată perioada asta a contat doar propria funcție și cariera sa politică”, a mai afirmat deputatul constănţean.

Legat de o posibilă colaborare cu Ludovic Orban, vicepresedintele USR a declarat:„În ciuda faptului că Ludovic Orban este un politician mai vechi și în momentul negocierii coaliției în decembrie 2020 îl vedeam ca pe un politician care are un apetit mai redus pentru reforme decât Florin Cîţu, acesta a dovedit că are mai mult caracter și a fost mai vertical în toată această perioadă și s-a ținut de niște principii, bune sau rele, se ține de cuvânt. Nu pot să-l laud, că-i pot găsi și unele neajunsuri ca la orice om, dar în momentul acela când a avut problema cu justiția, țineți minte că spre deosebire de alți politicieni, el s-a retras, a rezolvat în instanță, a dovedit că e nevinovat și a revenit ulterior în forță, deci a avut niște momente foarte clare în care a demonstrat că are anumite limite pe care le respectă și că nu se compromite, o să vedem dacă va există sau nu o discuție, un dialog… un dialog trebuie să existe pentru că e firesc, dialog trebuie să ai cu toată lumea, dar nu sunt convins de forța sa de a coaliza partea de partid liberal care-și dorea cu totul altceva, nu sunt convins că membrii PNL care nu sunt de acord cu ce se întâmplă acum cu Florin Cîţu vor avea tăria să se alăture foarte rapid lui Ludovic Orban”.

„Mergem mai departe cu propunerile pe care le-am avut. Ne vom întări în perioada următoare, vom ținti să câștigăm președinția României, obligatoriu din punctul meu de vedere să reușim acest lucru pentru a avea șansa unor reforme. Încet-încet și cuvântul „reforma” este compromis, să folosim mai bine cuvântul „schimbare” sau îmbunătățirea vieții”, a mai spus Stelian Ion.

Interviu complet:

A.M.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.