VIDEO. Stere Hira: Alți 14 angajați ai RAEDPP sau rude ale acestora au primit locuințe ANL deoarece au avut astm

1
2982
Teo Hira

Marți, 27 iulie a.c., se împlinesc exact șase luni de la preluarea conducerii Regiei Autonome Exploatarea Domeniului Public și Privat Constanța de către fostul consilier local PNL Stere Hira. Cu această ocazie, el a onorat invitația Focus Press la un interviu, ocazie cu care a prezentat mai multe rezultate ale activității din aceste șase luni.

Printre primele decizie ale acestuia, din funcția de director al RAEDPP, Stere Hira a dispus Compartimentului intern de Audit o misiune ad-hoc pentru a cerceta modul în care angajații regiei au avut sau nu acces la repartițiile locuințele ANL.

„Din 2002 până în 2020, s-au repartizat angajaților și rudelor acestora (soț, soție, fii, fiice) 37 de locuințe. Din care 19 pentru angajați și foști angajați ai regiei. La acest moment, 15 au cumpărat aceste locuințe, 14 încă sunt titularii unor contracte de închiriere, iar opt au renunțat la această repartiție.

Conform legii, pentru a beneficia o astfel de repartiție, un tânăr cu vârstă sub 35 de ani trebuie, mai întâi, să îndeplinească cumulativ trei criterii de acces, restrictive, iar apoi obține un punctaj în urma aplicării altor criterii, care reprezintă criteriul de ierarhizare.

Între 2002 și 2003, toate aprobările au fost făcute de către Consiliul Local, RAEDPP nu a avut nicio implicare. În această perioadă au fost distribuite trei locuințe.

Între 2015 și 2019 nu au fost aplicate criteriile de ierarhizare, pentru că așa era legislație: nu era nevoie la acel moment de aceste criterii. Astfel, repartițiile în acești ani puteau fi discreționare. În această perioadă, au fost repartizate 17 locuințe ANL angajaților regiei și rudelor acestora.

Din aceste motive, auditorii interni au verificat doar perioada 2004 – 2015 și 2019 – 2020. În aceste perioade au fost alocate alte 17 locuințe ANL, iar din analiza auditorilor, una din repartiții nu a îndeplinit nici măcar criterii de acces. Alte opt au avut punctajul corect, iar opt punctaje incorecte, din care șase cădeau din grila de repartizare.

Din cele 17 repartiții, 14 au beneficiat de un punctaj bun deoarece au prezentat adeverință medicală pentru astm“, a declarat Stere Hira pentru Focus Press.

În urma acestui audit ad-hoc, directorul RAEDPP a propus Consiliului Local ca această Comisie de repartizare a locuințelor ANL să nu mai fie compusă doar din consilieri locali, ci să includă și specialiști, precum medici, care să poată analiza astfel de adeverințe medicale.

Situația repartizării unei locuințe ANL actualului ministru al Justiției, Stelian Ion, nu a fost analizată în cadrul acestui audit ad-hoc. Ea a fost verificată de către Compartimentul Audit al Primăriei, nu de către cel al RAEDPP, în urma unei dispoziții a fostului primar Decebal Făgădău, la începutul lunii august 2020.

V.I.

1 COMENTARIU

  1. Nu sa aflam cum au luat unii repartitii e urgent acum, ci sa transformam RAEDPP din chiriaș in patron. De 21 de ani RAEDPP a dovedit ca e un administrator nepotrivit si neinspirat al patrimoniului. De fapt nici nu poate justifica cheltuielile cu chiriile platite catre terti si salariile date unora care nu faceau nimic.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.