VIDEO. Strategia de dezvoltare durabilă a judeţului Constanţa a fost aprobată. Laszlo Borbely: Ar trebui să existe în fiecare judeţ, după părerea mea, o astfel de asociaţie precum ADD Constanţa

0
353

Strategia de dezvoltare a judeţului Constanţa a trecut de „toate furcile caudine ale instituţiilor, documentul fiind aprobat”, a afirmat consilierul de stat, coordonator al Departamentului de Dezvoltare Durabilă, Laszlo Borbely. Declaraţia a fost făcută în cadrul Conferinței “Soluții de dezvoltare durabilă în Tulcea și Delta Dunării”.

Conferinţa mai sus menţionată a fost organizată de Asociația Ivan Patzaichin – Mila 23 în parteneriat cu Departamentul pentru Dezvoltare Durabilă. În cadrul evenimentului desfăşurat la Consiliul Judeţean Tulcea, consilierul de stat Lsazlo Borbely a dat exemplu Constanţa, afirmând, în cadrul unor declaraţii oferite Focus Press, că: Ar trebui să existe în fiecare judeţ, după părerea mea, o astfel de asociaţie (precum Asociaţia de Dezvoltare Durabilă a Judeţuşui Constanţa – n.r.), care să pună laolaltă acele elemente de dezvoltare durabilă fără da carenu poţi să faci un plan de management”.

Prezentă la această conferinţă, Ana Maria Vătămanu, preşedinte ADDJC, a declarat că, dacă tot s-a discutat despre turism, este momentul să se discute despre „proiecte mature, la nivel regional”. „Strategia de dezvoltare durabilă a judeţului Constanţa urmăreşte cel 17 obiective de dezvoltare de la nivel naţional, pentru că, dacă nu avem un plan coerent, nu vom putea realiza, scrie, concepe niciun proiect. Noi, ca asociaţie, am venit cumva în întâmpinarea finalizării strategiei: avem proiecte care vor fi finanţate. Avem, de exemplu, proiecte referitoare la porturile pescăreşti (…)”, a precizat Ana Maria Vătămanu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.