VIDEO. Aleșii, sub lupa FOCUS PRESS: Leonard Tănase a ajuns, în sfârșit, consilier județean, cu sprijinul PSD

0
701

Leonard Tănase, fostul președinte al ALDE Constanța, este exemplul perfect pentru traseismul politic cu care ne-au obișnuit politicienii români. După ce a fost consilier local P.N.L., în 2012, la Mangalia, în 2016 a obținut aceeași funcție după ce a candidat din partea ALDE. Acum este consilier județean tot din partea ALDE, doar că această formațiune a fuzionat cu PRO România, după alegerile locale din septembrie a.c. Deși tot timpul, în sudul litoralului, a colaborat cu P.S.D.

S-a întors din Spania, unde a avut chiar și o firmă, și a candidat pe listele P.N.L. pentru funcția de consilier local în Mangalia, în 2012, pe care a și obținut-o. A fost și angajat în Primăria Mangalia, sub conducerea lui Cristian Radu, ocupându-se de evenimentele culturale ale municipiului. Dar după patru ani, în 2016, a obținut aceeași funcție de ales local din partea ALDE și l-a susținut în campania electorală pe Zanfir Iorguș, pentru a deveni primarul Mangaliei. Ca și în 2020, până când acesta a renunțat să mai candideze din partea P.S.D. în favoarea lui Mohammad Murad, în spatele căruia a trecut și personajul despre care vorbim.

Adică de Leonard Tănase, actual consilier județean ALDE, după ce a candidat pe listele P.S.D. Constanța. ALDE, însă, acum nu mai există, după fuziunea cu PRO România de după alegerile locale din septembrie a.c. Acesta a mai fost la un pas de a ocupa această funcție în 2019, fiind propus să îl înlocuiască pe Daniel Learciu, vicepreședintele C.J.C. Însă demersul a fost blocat, până la urmă, de o hotărâre judecătorească care a anulat revocarea lui Learciu din calitatea de consilier județean.

Fostul recepționer și-a terminat studiile superioare de inginer la 31 de ani, la Universitatea de Științe Agronomice și Medicină Veterinară București în 1999. A urmat cursurile acesteia în perioada când era agent vamal la Negru Vodă, iar apoi specialist antidrog la același birou vamal. A fost mutat apoi la Biroul Vamal Vama Veche, dar în 2000 a încheiat relațiile contractuale cu Direcția Generală a Vămilor.

De atunci, este directorul S.C. Lion Sign S.R.L., care se ocupă cu producerea și vânzarea calculatoarelor și perifericelor, dar realizează și producție de software, webdesign și rețelistică. Firma din Mangalia a obținut un profit de 85.417 lei anul trecut și are patru angajați.

Leonard Tănase mai deține jumătate din părțile sociale ale Marinecraft S.R.L., din Ovidiu. Aceasta are ca principal obiect de activitate comerțul cu amănuntul al articolelor de fierărie, al articolelor din sticlă și a celor pentru vopsit, în magazine specializate, iar în 2019 a avut o pierdere de 129 de lei, neavând activitate.

Potrivit declarației de avere, consilierul județean ALDE deține 1ha de teren agricol în Corbu, o casă de 250mp în Mangalia, un autoturism fabricat în 2000 și două motociclete.

În 2019, Leonard Tănase a obținut venituri din funcția de director al firmei Lion Sign, de 24.000 de lei, și 7.110 lei indemnizație de consilier local în Mangalia.

Valentin  ISPAS

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.