VIDEO. Terenul de sport din incinta Liceului Teoretic „Ovidius”, o ruşine a oraşului

0
1990

Terenul de sport din curtea Liceului Teoretic „Ovidius” din Constanța a fost lăsat în paragină. Buruienile sunt pur și simplu ieșite din asfalt iar porțile de fobal sunt mâncate de rugină. În aceste condiții nici un elev nu poate desfășura nici un fel de activitate sportivă acolo. Directorul instituției școlare susține că terenul se află în proprietatea municipalității și că de mai bine de un an este lăsat de izbeliște. De cealaltă parte, reprezentanții primăriei precizează că în curând acea zonă va fi reabilitată.

Liceul Teoretic „Ovidius” este unul din liceele de top din Constanța la capitolul performanță șscolară, dar nu și la capitolul îngrijire. Terenul de sport din curtea liceului arată deplorabil, iar în viziunea directorului instituției este vina municipalității.

Acel teren este în împrejmuirea liceului, dar ca toată baza materială, este în proprietatea Consiliului Local care se ocupă de întreținerea acestor clădiri și terenuri. Anul trecut, primăria a anunțat că până la 31 august 2019 terenurile mai multor instituții școlare vor fi asfaltate, printre care și terenul nostru. Iată că ne apropiem de 31 august 2020 și nu s-a întâmplat absolut nimic decât că în continuare terenul acela se degradează pentru că suprafața s-a crăpat, iar vegetația de dedesubt răzbate. Buruienile au mai fost plivite de personalul nostru, dar personalul de întreținere este subdimensionat. Noi am făcut adrese și solicitări la primărie și pentru reabilitarea clădirii care este într-un stadiu destul de degradat și are nevoie de recondiționare. Știu că primăria a accesat fonduri pentru un proiect de eficientizare energetică, dar care din ce știu eu stă pe loc de ceva vreme”, a declarat, pentru Focus Press, Cristina Anghel, directorul instituției școlare.

În ceea ce privește reabilitarea terenului, municipalitatea susține că în perioada următoare acel terenva se va asfalta și se va moderniza.

Acest teren a fost prins într-un proiect de asfaltare cu alte unități școlare și nu s-a asfaltat atunci când s-au făcut lucrările la Liceul cu Program Sportiv „Nicolae Rotaru” și Școala nr.24. Pentru că nu s-au efectuat lucrările în acea etapă urmează ca în perioada următoare să intre alături de alte unități de învățământ într-un proces de reabilitare”, au precizat reprezentanții primăriei.

Liceul Teoretic Ovidius dispune în prezent de 24 săli de clasă, 1 amfiteatru mic cu 64 de locuri, 1 amfiteatru mare cu 200 locuri, 1 sală de sport, 1 sală de gimnastică, 3 cabinete pentru grupele de limbi moderne: cabinet lb. engleză, cabinet lb. franceză, cabinet lb. Germană, 8 laboratoare: 2 informatică, 1 AEL, 1 astronomie, 2 chimie, 1 biologie, 1 fizică. Totodată, liceul dispune de un cabinet medical, cabinet stomatologic și cabinet de consiliere psihologică. De asemenea, în cadrul liceului se află o bibliotecă cu 21845 volume și care dispune de sală de lectură și mijloace de documentare.

Mihaela GIUGLEA

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.