VIDEO Un individ beat s-a răsturnat cu mașina după ce a rupt două bariere CFR

0
309

Un șofer inconștient a fost surprins de o cameră de supraveghere a CFR cum a trecut cu viteză peste o trecere la nivel cu calea ferată rupând barierele. S-a răsturnat după doar câțiva kilometrii, polițiștii constatând că acesta se afla și sub influența băuturilor alcoolice.

Nu puţine sunt situaţiile în care şoferii inconştienţi ignoră semnalizarea de la trecerile la nivel şi forţează traversarea printre barierele aflate în poziţia orizontală, considerând că astfel fentează trenul. Un astfel de caz a fost surprins de camerele de luat vederi de la trecerea la nivel cu calea ferată din satul Pasărea, comuna Brănești marți, în seara de 3 august, în jurul orei 19.38. În imagini se vede cum un şofer inconştient trece cu viteză și rupe practic brațele barierei, aflate deja în poziţia orizontală deoarece urma să treacă trenul.

„O astfel de inconştienţă produce pagube materiale sistemului feroviar! Menţionăm faptul că trecerea la nivel cu calea ferată din imagini este situată între staţiile Pasărea şi Brănești, la km 23+800, pe raza comunei Brănești, parte componentă a magistralei Bucureşti Nord – Constanţa, unde viteza maximă de circulaţie a trenurilor de călători este de 160 km/h. Deşi compania CFR SA a luat toate măsurile de siguranţă la această trecere la nivel atât pentru pentru traficul rutier, cât şi pentru cel feroviar, fiind montate inclusiv camere video, inconştienţa unor conducători auto este greu de imaginat şi de acceptat“ au precizat reprezentanții CFR Infrastructură.

Prin pasaj a trecut un tren de călători, in jurul orei 19.43. Însă el a venit cu viteză redusă, deoarece în momentul tolonarii barierei, de către conducatorul auto, semnale de avarie, existente de a lungul liniei, s-au activat și au trecut imediat pe roșu. Astfel, mecanicul, văzând semnalele de avrie pe rosu, a reușit sa reducă din viteza trenului până a ajuns în pasaj.

O astfel de inconştienţă pune în pericol nu doar vieţile conducătorilor auto, ci şi vieţile a mii de oameni care călătoresc cu trenul.

Șoferul în cauză nu a ajuns prea departe. La aproximativ 4 kilometri a pierdut controlul volanului și s-a răsturnat în afara părții carosabile. A scăpat cu viață, iar polițiștii au stabilit în urma testării cu etilotestul că acesta avea 1,10 mg/l alcool pur în aerul respirat.

C.S.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.