VIDEO. Un periculos mexican a fost extrădat din România: Supraveghea traficul de droguri în Portul Constanța

0
38

Un periculos cetățean mexican, membrul unui cartel semi-militarizat plănuia în România o operațiune de trafic internațional de droguri, dar a fost prins și extrădat. Acesta este bănuit că ar fi și autorul mai multor asasinate.

Surse judiciare au declarat pentru stirile TVR faptul că acest Cartel mexican, format din foști militari, ar fi încercat să stabilească un cap de pod în portul Constanța, pentru traficul de droguri spre vestul Europei.

Traficanții voiau să aducă în portul Constanța sute de kilograme de cocaină și metamfetamină, iar mexicanul prins de polițiștii antidrog venise în România să supravegheze operațiunea.

El a fost prins anul trecut, însă infomația a fost făcută publică abia acum, pentru că Departamentul de Combatere a Drogurilor din Statele Unite a arestat în toată această perioadă alți 230 de membri ai rețelei de traficanți

”În cursul anului 2020, polițiștii Serviciul Antidrog din cadrul Direcției de Combatere a Criminalității Organizate, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T., au desfășurat investigații ce au vizat membrii unei mari rețele infracționale din Mexic, implicată în traficul internațional de droguri.

Acțiunea a beneficiat de colaborarea cu D.E.A., Homeland Security și respectiv US Marshals.

Aceasta a constat într-o cerere de comisie rogatorie formulată de către Departamentul de Justiție al Statelor Unite, sub aspectul cercetării infracțiunilor de spălare de instrumente monetare, conspirație la spălare de bani, prelucrarea sau distribuirea cu scopul importării ilegale și importul de substanțe controlate, prevăzute de Codul Statelor Unite.

Aceste fapte sunt corespunzătoare în legislația română cu infracțiunile de trafic internațional de droguri de mare risc și spălarea banilor.

Succesul activităților polițienești desfășurate a dus la emiterea unui mandat provizoriu de arestare, în vederea extrădării, emis de autorităților judiciare din Statele Unite ale Americii, pe numele unui cetățean mexican, mandat ce a fost pus în aplicare de autoritățile române. 

Această operațiune a fost parte integrantă a operațiunii de amploare desfășurată de Drug Enforcement Administration, în care au fost realizate 230 de arestări și 11 mandate de percheziție.

În luna iulie a anului 2020, persoana de cetățenie mexicană care a făcut obiectul mandatului provizoriu de arestare a fost extrădată în Statele Unite ale Americii, urmând a fi judecată pentru acuzațiile care i-au fost aduse.

În realizarea acestei operaţiuni, poliţiștii Direcției de Combatere a Criminalității Organizate au beneficiat de sprijinul polițiștilor din cadrul Serviciul de Combatere a Criminalității Organizate Porturi Maritime și al Inspectoratului General al Poliției de Frontieră – P.T.F. Aeroport Otopeni”, se arată în comunicatul transmis de Poliția Română.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.