VIDEO Un polițist local din Constanța a fost surprins conducând mașina de serviciu „după ureche“

0
4245

În două minute și câteva sute de metri, un polițist din cadrul Direcției Generale a Poliției Locale Constanța a încălcat tot atâtea prevederi ale Codului Rutier. Mașina pe care o conducea era inscripționată cu numele instituției pe care o reprezintă, dar tocmai autocolantul de pe mașină pare să îi fi dat „puterea“.

Este sfârșitul zilei de 6 iulie, ora 19.34 când, un autoturism al Direcției Poliției Locale Constanța, inscripționat și fără rampă luminoasă arde gazul prin Portul Turistic Tomis. Vine dinspre Plaja Modern agale pe strada Lebedei spre strada Remus Opreanu. Chiar dacă nu avea viteză, la trecerea de pietoni de lângă Comandamentul Flotei, nu oprește și trece prin fața unui bărbat urmat de un copil care erau deja angajați în traversare din partea sa stângă. Un alt bărbat care se pregătea să treacă din partea dreaptă se oprește brusc și ridică mâna. Îi și transmite ceva.

Ajunge la intersecția cu strada Remus Opreanu, o ia spre Piața Ovidiu, se răzgândește și face stânga spre bulevardul Elisabeta. Lângă Catedrala Sf. Apostoli Petru și Pavel semnul de interzis, fiind vorba de un segment de drum cu sens unic rămâne în urmă.

Pe scurt, potrivit Codului Rutier, pentru neacordare prioritate pietoni Art. 135 lit H din RAOUG prevede o amendă de 4-5 puncte amendă și permisul de conducere suspendat pentru 30 de zile. Pentru intrarea pe interzis, legea prevede alte 2-3 puncte amendă. Cu alte cuvinte, polițistul local este dator la stat cu minim 870 lei sau dacă se simte generos, cu 1.160 lei. Și cartonașul lucios câștigat la punga cu pufuleți ce ține loc de permis de conducere.

Reprezentanții Primăriei Constanța în subordinea căreia se află Poliția Locală au precizat că se fac verificări interne pentru a se stabili cine se afla la volanul mașinii și apoi se vor lua măsurile ce se impun.

C.S.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.