VIDEO! Un tânăr a omorât în bătaie un câine pentru amuzament pe Tik Tok

0
2200

Amuzamentul pe Tik Tok poate atinge cote greu de imaginat. Astfel, un tânăr a găsit ideal modul de a se promova prin a posta clipuri video în care agresează un câine. Imaginile sunt cu un puternic impact emoțional.

În imagini se poate observa cum individul aplică lovituri cu o lopată unui câine, animalul fiind aproape în agonie din pricina rănilor. Și, după cum bine v-ați dat seama, clipul video a fost postat pe Tik Tok, fiind încadrat la nivel de ”bravură”. Cu sunet audio atașat, probabil că tânărul a sperat să devină viral pe rețelele de socializare.

Doar că, potrivit legii, acest gen de fapte se încadrează la infracțiuni și sunt pedepsite chiar cu închisoarea.

Atenție, imagini cu un puternic impact emoțional!

Mai exact, potrivit Legii 205/2004, actualizată, constituie infracţiune şi se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la un an sau cu amendă:

a) uciderea animalelor, cu intenţie, fără drept

b) practicarea tirului pe animale domestice sau pe animale sălbatice captive;

c) organizarea de lupte între animale sau cu animale;

d) folosirea de animale vii pentru dresajul animalelor sau pentru a le controla agresivitatea;

e) rănirea sau schingiuirea animalelor

f) intervenţiile chirurgicale destinate modificării aspectului unui animal sau altor scopuri necurative, cum ar fi codomia, cuparea urechilor, secţionarea corzilor vocale, ablaţia ghearelor, coltilotul ciocului şi dinţilor.

În cazul condamnării pentru una dintre infracţiunile prevăzute la alin. (1), instanţa poate dispune ca pedeapsă complementară interdicţia de a deţine animale pentru o perioadă de la un an la 5 ani.

L.B.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.