VIDEO. UPDATE. De săptămâna viitoare se asfaltează DJ226 Corbu – Mihai Viteazu

0
750

Săptămâna viitoare începe asfaltarea DJ226 Corbu – Mihai Viteazu, proiect implementat de Consiliul Județean Constanța cu fonduri europene.

„De anul trecut lucrăm la acest proiect: au fost suprapuneri de terenuri, nu am avut cadastru, au trebuit avize pentru porțiunile din ariile protejate. Am reușit, iar de săptămâna viitoare se asfaltează. Acum se organizează șantierul“, a declarat Mihai Lupu, președintele Consiliului Județean Constanța, într-un interviu FocusPress.

În proiect nu este inclusă și reabilitarea podului dintre Năvodari și Corbu, dar și aceasta se va întâmpla, din fondurile CJC, în urma unei expertize tehnice, aflată în lucru. Deja sunt 7 milioane de lei ce au fost rezervați pentru consolidarea podului.

„Mai avem o mare problemă: podul de la Midia, care nu este cuprins în niciun proiect. Facem expertiza podului, vedem dacă este nevoie să facem altul sau să-l consolidăm.

Am primit niște bani de la bugetul de stat, vreo 7 milioane de lei, pentru drumurile județene, și îi ținem, pentru că nu știm ce ne va rezerva această expertiză. Am fost prudenți pe tema asta, ca să avem sursa de finanțare și să putem să finalizăm acest proiect: să nu ne trezim că avem drumul asfaltat, dar podul în pericol. Cum să facem 40km de drum dar să nu avem pod?

E clar că podul de la Năvodari trebuie să intre în reabilitare“, a mai spus Lupu.

Lucrările de reabilitare și modernizare a DJ226, pe traseul Corbu – Săcele – Istria – Mihai Viteazu, trebuie finalizate în 124 de luni, adică în 2023 va trebui să fie gata.

„Firma a făcut graficul de execuție, mă va informa săptămânal de situația lucrărilor, iar orice întârziere va trebui să o deconteze cu vârf și îndesat“, a dat asigurări Mihai Lupu.

După începerea lucrărilor, traficul se va desfășura alternativ, pe câte un sens de mers.

În cadrul proiectului de 107.282.416,77 lei, se vor amenaja și trotuare și piste pentru biciclete, dar și modernizarea stațiilor de autobuz.

„Atât pentru DJ226 – sectorul de 40 km dintre Corbu și Mihai Viteazu -, cât și pentru DJ226A, ce face legătura dintre Cetatea Histria și Tariverde, pe o lungime de 15km, suntem la un pas de a emite ordinul de începere a lucrărilor.

Practic, astăzi (29.09.2021 – n.r.), în ședința ordinară a Consiliului Județean, am îndeplinit ultimele formalități, adoptând proiectele tehnice și actualizând indicatorii tehnico-economici. Lucrările se ridica la valoarea de 85 de milioane de lei, fără TVA, pentru proiectul de reabilitare a DJ226, și la aproape 20 de milioane de lei, în cazul DJ226A“, ne-a declarat vicepreședintele USR al CJC, Petre Enciu.

Reamintim că pe DJ223 a început asfaltarea de miercuri, 11 august a.c., pe tronsonul Cernavodă – Rasova – Aliman – Ion Corvin. Valoarea lucrărilor ce vor fi executate se ridică la suma 109.553.808,25 lei, fără TVA, iar acestea includ, pe lângă consolidare și lărgire a drumului, realizarea a 6700 m de piste de biciclete (în intravilanul localităților), reabilitarea a cinci poduri, realizarea a 61 de podețe, dar și șanturi și rigole carosabile.

V.I.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.