VIDEO: Zeci de tone de azotat de amoniu, depozitate fără autorizație în Portul Constanța

1
4003

Informațiile publicate în presă, privind cantitățile mari de azotat de amoniu depozitat în Portul Constanța, au deschis o adevărată ”Cutie a Pandorei”. Iată că, în scurt timp, au apărut și neregulile. Garda de Mediu a deschis o anchetă în acest sens.

Directorul general al Portului, Costel Stanca, susține că depozitarea zecilor de tone de material potențial exploziv nu reprezintă nici un pericol pentru orașul Constanța, așa cum s-a întâmplat în capitala Libanului – Beirut, întrucât totul este ținut sub control, totul este verificat ”la sânge” de către reprezentanții Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU),

Dar iată că, deja, au fost descoperite nereguli. Reprezentanții Gărzii de Mediu au descoperit, în urma unui control, că unul dintre depozitele respective, situat în Portul Constanța Sud-Agigea, nu deține autorizație de mediu, motiv pentru care riscă o amendă de până la 50 de mii de lei.

Potrivit reprezentanților Gărzii de Mediu Constanța, cantitățile de azotat de amoniu operat în port reprezintă un real pericol pentru oraș, în cazul unui accident similar celui din Beirut, mai ales că vorbim despre cantități uriașe de material exploziv, față de cele din Liban.

Daniel ALBU

Citește și: Bombă cu ceas: Portul Constanța deține dublul cantității de azotat de amoniu care a aruncat în aer capitala Libanului

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.