VIDEO&FOTO. Turiștii caută să fenteze taxa de parcare din Mamaia. Ghinion: a venit Locala să le salte maşinile!

0
4943

În stațiunea Mamaia, hotelierii nu pot asigura foarte multe locuri de parcare turiștilor care vin să petreacă un sejur la malul Mării Negre, tocmai din acest motiv operatorii economici îi încurajează pe aceștia să parcheze chiar și pe spațiile verzi, deși acest lucru este ilegal. Astfel, turiștii ”fentează” plata parcărilor amenajate de Primăria municipiului Constanța, încălcându-se astfel Regulamentul Parcărilor adoptat prin HCL 123/2021.

Reporterii Focus Press au sesizat acest aspect în cursul zilei de miercuri, 14 iulie a.c., în stațiunea Mamaia, unde foarte multe mașini erau parcate pe spațiul, deși locurile de parcare cu plată erau aproape goale. Motivul: lumea nu vrea să plătească sau, în anumite situaţii, NU AU cum să plătească, pentru că sistemul de taxare prin SMS nu este încă bine pus la punct, situaţie pentru care, însă, Primăria Constanţa nu are momentan explicaţii!

Precizăm că stațiunea Mamaia este cuprinsă în Zona 0 în Regulamentul Parcărilor din municipiu. Plata parcării în municipiul Constanța este reglementată conform HCL nr. 123/2021. Conform acestei hotărâri, primele 30 de minute sunt gratuite. Următoarele 30 de minute din prima oră de parcare se tarifează la jumătate din prețul zonei. După utilizarea oricărui tarif evidențiat, plata se va efectua doar la tariful întreg. Astfel, în Zona 0 tariful parcărilor este următorul: o oră este taxată cu 2 lei, două ore cu 6 lei, trei ore cu 10 lei, iar încă o oră în plus cu 4 lei.

Referitor la situaţia prezentată mai sus, reprezentanții biroului de presă al Primăriei municipiului Constanța au declarat că este interzisă parcarea parca pe spațiul verde. În acelaşi timp, de menţionat că Poliția Locală a ridicat, în cursul zilei de miercuri, 14 iulie, mai multe autoturisme parcate pe spațiul verde din zona hotelurilor Sulina și Majestic, urmând a verifica întreaga stațiune Mamaia.

Tot municipalitatea face apel către turiști să parcheze autovehiculele pe locurile de parcare amenajate cu plată în stațiunea Mamaia și să nu mai parcheze ilegal pe spațiul verde pentru că astfel riscă să fie amendați contravențional și să le fie ridicate mașinile.

Loredana MIHAI

Citeşte şi:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.