Violatori, minori la data faptelor, trimiși într-un centru de reeducare: au violat un adolescent

0
1250
Imagine cu rol ilustrativ

Trei indivizi care au comis zeci, sute de infracțiuni, încă de când erau copii și care sunt cercetați în mai multe dosare penale, au fost condamnați, miercuri, la Judecătoria Constanța, într-un dosar de viol.

Dănilă D.M., Nicolae F.D.M. și Orazali E. sunt trei tineri acuzați pentru comiterea infracțiunilor de ”viol” și  ”loviri și alte violențe”, victima fiind un tânăr, probabil cam de aceeași vârstă cu ei. Fapta a fost comisă în urmă cu câțiva ani, pe vremea când inculpații erau minori. Nu se știe ce apucături aveau adolescenții respectivi, pe vremea aceea, dar la un moment dat, făceau parte dintr-un grup infracțional care a băgat spaima în locuitorii Constanței și ai localităților din jur, în urma spargerilor și a furturilor. Unii dintre ei chiar au fost condamnați și închiși într-un centru de reeducare pentru minori.

Revenind la speța de față, nu se cunosc prea multe detalii, întrucât și făptașii erau minori, și victima de asemenea, iar în astfel de cazuri, după cum se știe, anchetele sunt secrete, ca și judecata în sine.

Cert este faptul că toți trei au fost găsiți vinovați pentru infracțiunea de viol, doi dintre ei fiind condamnați la măsura educativă a internării într-un centru de reeducare pentru minori, pentru 5 ani, iar unul la 3 ani. În ceea ce privește infracțiunea de loviri și alte violențe, instanța a constatat că răspunderea penală pentru această faptă s-a prescris. Totodată, potrivit sentinței penale, cei trei indivizi trebuie să-i achite victimei suma de 10 mii de euro, cu titlu de daune morale.

De precizat că hotărârea Judecătoriei nu este definitivă și poate fi atacată la Tribunal.

D.A.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.