Viorel Ionescu vrea ca Ministerul Sănătății să preia Spitalul Orășenesc ca să nu mai plătească hârșovenii și pentru cetățenii din alte localități

0
388
Viorel Ionescu - primarul orașului Hârșova

Spitalul Hârșova nu a reuşit să scape de datoriile din trecut, iar contractul în derulare cu Casa de Asigurări de Sănătate nu oferă sprijin. Primarul oraşului Hârşova, Viorel Ionescu, trage din nou un semnal de alarmă și solicită guvernului să modifice ordinul dat în 2010 prin care spitalele au ajuns în ”grija” autorităților publice locale, edilul considerând că ele sunt „de datoria” Ministerului Sănătății.

Spitalul a fost dat în administrarea locală printr-un ordin în 2010. Când dai spitalul la autoritatea locală nu poți să vii să spui cine e din Hârșova merge la spital, cine nu este ce face? Avem foarte multe cazuri din județul Ialomița și județul Brăila, iar mai exact 48% din cazuri sunt din Hârșova și 52% din afara localității. Problema este cine decontează cheltuielile post-operatorii pentru cetățenii care nu sunt de la noi din comunitate? Ceilalți cetățeni nu plătesc aceste cheltuieli la noi la Hârșova ci în localitatea de domiciliu. Eu întreb, este normal ca hârșovenii să plătească? Nu vreau să fiu cinic, dar asta este realitatea. Nu o să spun niciodată că cine nu este din Hârșova nu are ce să caute la noi la spital, dar normal este să contribuim cu toții! Consider că este normal ca spitalul să fie luat de Ministerul Sănătății!”, a precizat primarul, Viorel Ionescu.

M.G.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.