Virgil Lixandru mai construieşte un bloc în Mamaia: de data aceasta, plănuieşte un imobil de 12 etaje

0
1516
Virgil Lixandru

Fostul consilier PNL Virgil Lixandru are în plan construirea mai multor blocuri în municipiul Constanța, între care și un imobil de 12 etaje, în zona restaurantului Dorna din stațiunea Mamaia. Societatea prin care acesta construiește este Ion Virgil Lixandru SRL.

Precizăm că, în luna iunie a.c., afaceristul a obținut de la Primăria municipiului Constanța două certificate de urbanism pentru construirea a două blocuri, de 7 etaje pe bulevardul Mamaia cu funcțiunea de aparthotel și 12 etaje, cel din stațiunea Mamaia – zona hotelului Dorna.

Recent, Virgil Lixandru a depus la Agenția pentru Protecția Mediului (APM) Constanța memoriu de prezentare al proiectului. Astfel, se propune construirea unui imobil în regim de înălțime de 2S+P+12E. Noul imobil va avea funcțiunea mixtă de aparthotel și locuințe colective cu amenajări pe parcela aferente funcțiunii de bază. Se vor amenaja câte opt unități locative pe nivel al etajului curent, însumând un total de 96 unități locative. Totodată, în incintă se vor amenaja un număr total de 98 de locuri de parcare, la nivelul celor două subsoluri. Suprafața totală a terenului este de 2000.00 mp, iar suprafața de spațiu verde ce se propune a fi amenajată este de 600.00 mp.

Valoarea investiției este de 15.080.000,00 de lei, adică 3.074.868,76 de euro iar perioada de implementare propusă este de trei ani.

De la începutul anului 2022, Ion Virgil Lixandru a obținut șapte Certificate de Urbanism pentru mai multe investiții în domeniul imobiliar: prin societatea Euro Vial Holding SRL va construi, pe bulevardul Tomis, numărul 466A+V383/2, zona Palazu Mare, două blocuri de S+P+6Etaje, locuințe colective, iar pentru investițiile din stațiunea Mamaia a obținut de-a lungul acestor luni acte de urbanism pentru elaborarea Planului Urbanistic de Detaliu și studii de specialitate.

Prin Euro Vial Residence SRL, Ion Virgil Lixandru a  construit și două blocuri cu 6 etaje pe Bulevardul Mamaia numărul 341K. În luna noiembrie 2021 firma a obținut autorizația de construire pentru un alt aparthotel, cu regim de înălțime D+P+5-8E pe Bulevardul Mamaia, la numărul 523C.

Investitorul are în plan multe proiecte imobiliare în municipiului Constanța, iar în cartierul Viile Noi dorește să construiască un ansamblu rezidențial. Viitoarele imobile vor avea un regim de înălțime P+4E, P+6E și P+8E. Până la realizarea acestui proiect, mai întâi trebuie să se stabilească reglementările terenului extravilan pe care urmează a se realiza investiția, prin elaborarea unui Plan Urbanistic Zonal.

Societatea Euro Vial Residence SRL îi are ca asociați pe Laurențiu Mugurel Manta (30%) și pe Ion Virgil Lixandru (70%). Anul trecut, firma constănțeană a obținut un profit net de peste 477.000 de lei, la o cifră de afaceri de aproximativ 900.000 de lei, având ca obiect de activitate „Dezvoltare (promovare) imobiliară“.

Loredana MIHAI

Citește și:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.