Virginia Uzun a fost condamdată definitiv pentru abuz în serviciu. Nu are voie să mai ocupe o funcție publică timp de doi ani

0
1609
Virginia Uzun, candidatul PSD la Primăria Eforie. FOTO Virginia Uzun

Fosta șefă a Serviciului Public de Impozite şi Taxe Locale Constanţa, Virginia Uzun, a fost condamnată în cursul zilei de miercuri, 25 noiembrie, a.c., la doi ani și opt luni de închisoare cu suspendare, pentru abuz în serviciu. 

Pe lângă Virginia Uzun, în acest dosar, Carmen Aurelia Trentea Tatu, la data presupuselor fapte director executiv adjunct în cadrul Serviciului Public de Impozite şi Taxe Locale al municipiului Constanţa, a fost achitată la fel ca și Raşid Ghiulendan, care era şefa compartimentului Resurse Umane din cadrul Serviciului Public de Impozite şi Taxe Locale Constanţa. În ceea ce privește inculpatul Bogdan Andrei Coronea, care era la data presupuselor fapte preşedinte al unei asociaţiei, acesta a fost și el condamnat la doi ani și zece luni de închisoare cu suspendare.

Virginia Uzun nu mai are voie să ocupe o funcție publică timp de doi ani. Amintim că aceasta a candidat la Primăria Orașului Eforie din partea PSD. Dacă ar fi câștigat alegerile locale din 27 septembrie, a.c., aceasta ar fi fost revocată din funcția de primar al orașului.

”În baza art.132 din Legea nr.78/2000, raportat la art.297 alin.1 Cod penal, cu aplicarea art.35 alin.1 Cod penal (6 acte materiale), condamnă inculpata Uzun Virginia la pedeapsa de 2 ani și 8 luni închisoare și interzicerea dreptului de a ocupa o funcție publică, pe o durată de 2 ani, potrivit art.68 alin.1 lit. b Cod penal, pentru săvârșirea infracțiunii de abuz în serviciu. În baza art.65 alin.1 Cod penal, interzice inculpatei cu titlu de pedeapsă accesorie dreptul de a exercita o funcție publică. În baza art.91 Cod penal, dispune suspendarea sub supraveghere a executării pedepsei de 2 ani și 8 luni închisoare aplicată inculpatei Uzun Virginia pe un termen de supraveghere de 3 ani, conform art.92 alin.1 Cod penal”, se arată în minuta judecătorească.

Virginia Uzun, a precizat pentru Focus Press că nu se aștepta la această decizie.

Mă bucur că m-au lăsat acasă să îmi cresc copiii. Mie nu mi se pare că s-a făcut dreptate și nu consider că este o condamnare corectă, dar asta este.

M.G.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.