Vlad Voiculescu neagă tensiunile cu Florin Cîțu. Premierul ar putea trimite corpul de control la Ministerul Sănătății

0
40
Prim-ministrul Florin Cîțu și ministrul Sănătății Vlad Voiculescu. Foto: Inquam Photos / George Călin

Premierul Florin Cîțu îi cere ministrului Sănătății, Vlad Voiculescu, documente care să arate legalitatea în privința datelor despre vaccinare și testare pe care le-a făcut publice, potrivit surselor Digi24. Suspiciunea este că Ministerul Sănătății a făcut publice unele informații în lipsa unor avize obligatorii.

Prim-ministrul Florin Cîţu a declarat că, în urma unei discuţii avute luni cu şeful Corpului de control al Guvernului, instituţia se va autosesiza cu privire la respectarea legislaţiei privind publicarea datelor legate de numărul de teste COVID efectuate pe fiecare judeţ.

„Am avut o discuţie cu şeful Corpului de control în această dimineaţă. Se autosesizează să vadă dacă au fost respectate toată legislaţia, avizele dacă au fost luate şi vom vedea”, a declarat Florin Cîţu, luni, la Parlament.

El a fost întrebat despre un comunicat al Ministerului Sănătăţii referitor la „remedierea” unor chestiuni legate de publicarea datelor privind efectuarea de teste COVID la nivelul fiecărui judeţ.

Vlad Voiculescu a scris după-amiază pe pagina de Facebook un mesaj în care neagă existența tensiunilor între el și premierul Florin Cîțu.

„Ministerul Sănătății a publicat joi, în premieră, date referitoare la pandemie și vaccinare: pentru prima dată, am oferit publicului informații absolut firești și nefiltrate, de interes public. Vorbim de date privind pandemia, defalcate pe județe, și pe centre de vaccinare”, afirmă ministrul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.