Volum postum de poezii al remarcabilului chirurg Unc, lansat de Biblioteca Județenă

0
102

Biblioteca Județeană „Ioan N. Roman“ Constanța organizează vineri, 6 august 2021, ora 17.00, în Aulă, o lansare de carte in memoriam: Octavian Dumitru Unc, Drumuri de ieri – poezie (Ex Ponto, 2021).

Remarcabil chirurg în slujba comunității, membru al Filialei Dobrogea a Uniunii Scriitorilor din România, dispărut dintre noi anul trecut, în mod neașteptat, din cauza COVID-19, Dumitru Octavian Unc și-a descoperit târziu vocea lirică, suficient, însă, pentru câteva volume de poezie care au reținut atenția și care exprimă un profund atașament față de spațiul dobrogean.

Noul volumul este alcătuit din poeme de dragoste inedite, pe care autorul nu a apucat să le publice, postfațând o operă ce nu se măsoară în ani, ci în momentele privilegiate pe care le constituite fiecare poezie în parte.

Cartea va fi prezentată de Corina Apostoleanu și poetul Sorin Roșca.

Prezentarea va fi urmată de un recital din poezia lui Octavian Dumitru Unc, realizat de către actorul Geo Dobre, și de un moment muzical de înaltă ținută, oferit de Ștefan Petrescu (vioară), Niculai Vararu-Maradin (pian) și Alexandru Chiriac (bariton).

Evenimentul face parte dintr-o serie de lansări de carte ce vor avea loc pe tot parcursul anului, în Aula Bibliotecii Județene „Ioan N. Roman“ Constanța, pentru promovarea atât a autorilor Filialei Dobrogea a Uniunii Scriitorilor din România, cât și a autorilor prestigioși din țară.

V.I.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.