Vor fi deschise până la urmă stațiunile de schi din România?

0
145
Autorităţile române nu au decis dacă vor lăsa deschise staţiunile de schi. Foto: Agerpres

Deschiderea dezonului de schi, într-o situație incertă. În timp de unele stațiuni au anunțat deschiderea sezonului de schi, autorităţile române nu au decis dacă vor lăsa deschise staţiunile de schi.

Pe de altă parte, Italia şi Germania fac presiuni ca staţiunile de schi din UE să rămână închise. Și Bulgaria a anunţat că va deschide sezonul sporturilor de iarnă.

Motivul principal este că staţiunea austriacă Ischgl a fost focar de COVID-19, în primul val al pandemiei. Austria şi Bulgaria ignoră presiunile şi spun că îi așteaptă pe oameni la schi, scrie Digi24.ro

Răzvan Pîrjol, secretarul de stat pentru turism, înclină şi el ca pârtiile din România să fie deschise. Acum caută soluţii.

“Nu este nicio decizie luată, vă daţi seama toată lumea şi-ar dori să fie deschis totul. Lucrăm cu cei din industrie, dacă vreţi, cu toată partea de instalaţii şi încercăm să găsim nişte modalităţi şi soluţii care să respecte aceste recomandări şi aceste norme de siguranţă.

Rămâne problema cozilor şi, cu siguranţă , dacă în special, cum spuneţi dumneavoastră, restul Europei va fi închis şi noi vom reuşi să menţinem deschise, ceea ce nu ştim acum încă, va fi nebunie. Va trebui să găsim un modus operandi care să evite o creştere a cifrelor”, a declarat Răzvan Pîrjol, citat de Mediafax.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.