Vreme urâtă cu vânt și ploi în Dobrogea și în mai multe regiuni

0
112

Un val de aer polar a ajuns în România și vom avea parte de temperaturi scăzute, lapoviță, ninsori și vânt puternic. Meteorologii anunță vreme urâtă, cu precipitații sub formă de ploaie, mai ales în Dobrogea.

Meteorologii anunță că vremea se răcește accentuat în toate zonele țării, în cursul zilei de ai, în special în sudul și sud-estul teritoriului. Cerul va fi înnorat și vor predomina precipitațiile sub formă de ploaie în Oltenia, Muntenia și Dobrogea. În zonele montane înalte, precipitațiile sub formă de ploaie se vor transforma în ninsoare și precipitații mixte. Vântul va sufla slab și moderat, în timp ce pe litoral și pe crestele înalte va sufla cu putere, viscolind zăpada. 

Vremea se va răci faţă de ziua anterioară, mai accentuat în regiunile sudice şi sud-estice, unde se simte o diferență majoră față de vineri. Maximele se vor încadra între 0 şi 7 grade. Cerul va fi mai mult noros şi vor cădea precipitaţii slabe predominant sub formă de ploaie, local în Dobrogea şi pe alocuri în Muntenia şi Oltenia.

În Carpaţii Meridionali şi de Curbură, trecător va ninge slab. În rest, înnorările vor fi temporare, iar precipitaţiile cu totul izolate. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări pe litoral şi în Banat, precum şi la munte, îndeosebi pe creste. Pe alocuri se va semnala ceaţă.

D.A.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.