Vremea se răcește în Dobrogea. Iată prognoza meteo pentru următoarele două săptămâni

0
9754
ploaie meteo
FOTO Alexandra VASILE

Meteorologii anunță temperaturi oscilante în următoarele două săptămâni, 3 – 16 ianuarie, cu un episod de încălzire peste nivelul normal al acestei perioade, urmat de un interval în care vremea se va răci accentuat. Condiţiile de apariţie a precipitaţiilor vor fi ridicate, mai ales după data de 5 ianuarie, potrivit prognozei emise de Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM).

Estimarea este realizată produsele numerice ale Centrului European pentru prognoză pe medie durată (ECMWF) de la Reading, Anglia. Sunt prognozate temperaturile maxime și minime, mediate pentru fiecare regiune a țării și adaptează local cu modele statistice și sunt indicate perioadele cu probabilitatea cea mai ridicată de apariție a precipitațiilor.

BANAT

Până în data de 5 ianuarie, temperatura aerului va fi în creștere la medii ale maximelor de 14 grade și ale minimelor de 6 grade, valori ce vor caracteriza o vreme deosebită de caldă pentru această activitate din an. După această dată, vremea se va răci semnificativ, iar valorile termice se vor apropia de mediile multianuale. Media valorilor diurne va oscila până la sfârșitul intervalului între 4 și 6 grade, iar a celor nocturni între -2 și 0 grade. Condiții pentru precipitații temporare vor fi după date de 5 ianuarie, cu probabilitate mai mare însă în intervalul 8-10 ianuarie.

CRIȘANA

În primele zile ale intervalului, temperatura aerului va fi în creștere la medii ale maximelor de 13 grad și ale minimelor de 6 grad, valori cu mult peste mediile multianuale specifice perioadei. Ulterior, vremea se va răci semnificativ, însă valorile termice se vor apropia de normele perioadei. Media valorilor diurne va oscila până la sfârșitul intervalului între 3 și 6 grade, iar a celor nocturni între -3 și 0 grade. Condiții pentru precipitații temporare vor fi pe toți intervalului. Probabilitatea va fi mai mare însă în jurul datei de 5 ianuarie, între 8 și 10 ianuarie și după date de 12 ianuarie.

TRANSILVANIA

În primele zile ale intervalului, temperatura aerului va marca o creștere mai ales la valorile diurne, spre medii ale maximelor de 13 grade și ale minimelor în jurul a 2 grade, valori ce vor caracteriza o vreme deosebită de caldă pentru această activitate din an. După data de 5 ianuarie, vremea se va răci semnificativ, iar valorile termice se vor apropia de mediile multianuale specifice perioadei. Media valorilor diurne va avea variații până la sfârșitul intervalului între 1 și 4 grad, iar a celor nocturni între -6 și -1 grad. Probabilitatea pentru precipitații temporare va fi mai ridicată în prima zi a intervalului, în zilele de 5 și 6 ianuarie și după date de 8 ianuarie.

MARAMUREŞ

La începutul primei săptămâni, temperatura aerului va fi în creştere la medii ale maximelor de 11 grade şi ale minimelor de 5 grade, valori cu mult peste normele perioadei. După această dată, vremea se va răci semnificativ, însă valorile termice se vor apropia de mediile multianuale specifice perioadei. Media valorilor diurne va oscila până la sfârșitul intervalului între 2 și 5 grade, iar a celor nocturni între -4 și -2 grade. Probabilitatea pentru precipitații temporare va fi mai ridicată în intervalul 3-5 ianuarie și după date de 8 ianuarie.

MOLDOVA

În primele zile ale intervalului, temperatura aerului va marca o creștere mai ales la valorile diurne, până la medii ale maximelor de 13 grad și ale minimelor în jurul a 4 grade, valori ce vor caracteriza o vreme cu mult mai cald decât în ​​mod obișnuit. în această perioadă din an. După date de 5 ianuarie, vremea va intra într-un proces de răcire, semnificativă la început, iar valorile termice se vor apropia de mediile multianuale specifice perioadei. Media valorilor diurne va avea variații, până la sfârșitul intervalului, între 1 și 4 grade, iar a celor nocturne între -4 și 0 grade. Probabilitatea pentru precipitații temporare va fi mai ridicată în intervalul 8-12 ianuarie.

DOBROGEA

La începutul intervalului, temperatura aerului va fi în creștere spre medii ale maximelor de 13 grade și ale minimelor de 6 grade. Apoi, până în data de 7 ianuarie, vremea se va răci, iar media valorilor diurne va ajunge la 6 grade, iar a celor nocturne la 3 grade. După această dată, temperatura aerului va avea variații până la sfârșitul intervalului, iar media regională a maximelor va oscila între 3 și 8 grade, iar a minimelor între -2 și 5 grade. Probabilitatea pentru precipitații va fi mare în perioada 8-10 ianuarie.

MUNTENIA

În primele zile ale intervalului, temperatura aerului va fi în creștere spre medii ale maximelor de 14 grade. Minimele termice vor avea ușoare variații în jurul a 3 grade. Apoi, până în data de 7 ianuarie, vremea se va răci, iar media valorilor diurne va ajunge la 6 grade, iar a celor nocturne la 0 grade. După această dată, temperatura aerului va avea variații până la sfârșitul intervalului, iar media regională a maximelor va oscila între 3 și 6 grade, iar a minimelor între -3 și 3 grade. Probabilitatea pentru precipitații va fi ridicată după date de 8 ianuarie, dar mai ales în intervalul 8-10 ianuarie.

OLTENIA

Temperatura aerului va avea tendința de scădere pe aproape tot intervalul ianuarie, semnificativă însă în intervalul 5-7. La început, valorile termice vor fi cu mult mai ridicat față de normele perioadei; media maximelor va fi de 15 grade, iar a minimelor de 3. ..4 nota. În data de 7 ianuarie, media valorilor diurne va ajunge la 6 grade, iar a celor nocturne la 0 grade. Spre sfârșitul intervalului, în medie, maximele se vor situa în jurul a 4 grade, iar minimele vor coborî spre -3 grade. Probabilitatea pentru precipitații va fi ridicată după date de 8 ianuarie, dar mai ales în intervalul 8-12 ianuarie.

LA MUNTE

La începutul primelor săptămâni, vremea va fi într-un proces de încălzire, iar temperatura aerului va ajunge la medii ale maximelor de 6 grad și ale minimelor de 0 grad, valori cu mult peste normele perioadei. După această dată, vremea se va răci semnificativ, însă valorile termice se vor apropia de mediile multianuale specifice perioadei. Media valorilor diurne va oscila până la sfârșitul intervalului între -4 și 0 grade, iar a celor nocturne între -10 și -5 grade.

A.V.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.