Zanfir Iorguș: Nu vă jucați cu sănătatea oamenilor; nu transformați Spitalul Mangalia în spital COVID!

0
2675

Zanfir Iorguș, candidatul PSD-ALDE-PNȚCD la Primăria Mangalia și consilierul local mangaliot Leonard Tănase au vorbit, în cadrul unui interviu acordat Focus Press, despre problemele de la nivelul sistemului sanitar – aceștia aducând în discuție intenția ca Spitalul Mangalia să devină “spital COVID”. Ce înseamnă acest lucru? Dacă devine realitate, înseamnă că pacienții care suferă de orice altă boală sunt redirecționați către Constanța.

În cadrul interviului a fost abordat și subiectul proiectelor pe partea de sănătate pe care le propune mangalioților candidatul Iorguș.

Iată câteva declarații:

Zanfir Iorguș: “Am auzit azi o știre nebună, și anume că Spitalul Mangalia devine spital COVID. E o nebunie. După vizita ministrului Sănătății la Mangalia și discuțiile cu primarul Radu Cristian, din surse am înțeles că dorința este a primarului ca spitalul să devină COVID, să poată să încaseye acei 5000 de euro de pacient, ca să poată să-și suplimenteze primăria veniturile, care în acest moment nu le mai are, cu lucrări începute peste tot. Ca atare, eu profit de ocazie și vreau să fac un apel foarte serios la administrația locală, la primarul Radu Cristian, să nu ducă în extremis toată lupta asta politică și nebunia lui de a face orice, să câștige voturi, să termine aceste lucrări, și de a lăsa populația Mangaliei fără asistență medicală”.

Leonard Tănase: Rațiunea de a face acest spital – spital COVID nu o înțeleg, pentru că acest spital nu are gardă ATI. În Mangalia, de pe data de 21 iulie nu funcționează aparatul de radiologie – trebuia cumpărată o piesă și nu sunt bani pentru acea piesă. Urgențele în Mangalia funcționează fără radiologie”; “Este absurd să supraaglomerăm Spitalul Județean Constanța și să lăsăm Mangalia fără asistență medicală în perioada aceasta, doar ca să încasăm niște bani”;

Zanfir Iorguș: “Pe bugetul de anul acesta, a fost alocată o sumă de 2 milioane de lei pentru susținerea chletuielilor și serviciilor de la spital. Pentru că conturile sunt blocate, primăria este în faliment, acești bani nu au mai ajuns la spital (…) Și-atunci, primăria apelează la acest artificiu ca din acești bani (pentru prestări servicii COVID- n.r.) să mai dea nișet bani la spital. (…)”;Cu sănătatea oamenilor nu trebuie să se joace absolut nimeni, pentru că mai devreme sau mai târziu toate acestea se vor întoarce și împotriva lor, a celor care se joacă cu sănătatea oamenilor”.

Declarațiile integrale le puteți urmări în materialul VIDEO!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.