Zborurile cu Marea Britanie au fost suspendate!

0
1523
Aeroportul International București. FOTO Bucharest Airports

Comitetul Național pentru Situații de Urgență a adoptat în ședința de astăzi, 20.12.2020,Hotărârea numărul 61 pentru aprobarea introducerii Regatului Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord pe lista țărilor/zonelor/teritoriilor de risc epidemiologic pentru care se instituie măsura carantinei asupra persoanelor care sosesc în România din acestea și suspendarea zborurilor din și către Regatului Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord.

Decizia vine ca urmare a faptului că în Marea Britanie a fost descoperită o nouă tulpină a coronavirusului.

Guvernele de la Haga, Bruxelles, Viena și Roma și-au închis granițele pentru britanici, din cauza noii tulpini de coronavirus, extrem de contagioasă.

Ministrul britanic al sănătăţii, Matt Hancock, a declarat că noua tulpină a coronavirusului care circulă în ţară este „scăpată de sub control”. La rândul său, premierul Boris Johnson a declarat, conform agenţiilor internaţionale de ştiri: „Cu inima grea trebuie să vă spun că nu putem ține Crăciunul așa cum plănuiam. Regret profund aceste schimbări, dar – când virusul își schimbă tactica de atac – și noi trebuie să ne ajustăm apărarea. Ca prim-ministru, cred sincer că nu am de ales. Informațiile primite despre această mutație, mai ales cele despre viteza transmiterii, nu puteau fi ignorate”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.