Zece zile de „Justice Eagle 20.2“ în Poligonul Babadag

0
292
Exercițiu militar în Poligonul Babadag. FOTO MAPN

La Centrul Secundar de Instruire pentru Luptă din Babadag, aproximativ 300 de militari au participat, în perioada 8 – 18 septembrie, la etapa acţională de pregătire şi executare a tragerilor de luptă nivel pluton şi companie a exerciţiului în context întrunit „Justice Eagle 20.2”.

Brigada 9 Mecanizată „Mărășești”, alături de partenerii americani este prezentă cu subunităţi de infanterie, tancuri, artilerie şi sprijin logistic.

Acest exercițiu a avut ca obiective creşterea interoperabilităţii forţelor partenere participante la exerciţiu, menţinerea capabilităţii de dislocare şi instruire în comun, evidențierea coeziunii, unității și solidarității dintre cele două state partenere, dezvoltarea unui mediu regional favorabil cooperării militare.

Pe timpul instrucţiei militarii au fost vizitaţi de generalul-maior Dragoș Dumitru Iacob, comandantul Diviziei 2 Infanterie „Getica”, şi general de brigadă Florin Marian Barbu comandantul Brigăzii 9 Mecanizată „Mărășești”, cărora li s-au prezentat elementele specifice procesului de planificare, pregătire și desfășurare a misiunilor și tragerile reale de luptă a subunităților participante la exercițiu.

Întreaga perioadă alocată executării acestui exerciţiu este gândită într-o dinamică graduală ascendentă a angajării efectivelor în antrenamentele din teren, cu şi fără trageri de luptă prin planificarea unor şedinţe de tragere de nivel pluton şi companie.

C.S.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.