Zeci de kilograme de peşte și icre au fost confiscate de polițiștii de frontieră tulceni

0
176
Peștele și icrele au fost confiscate. FOTO Poliția de Frontieră

Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au depistat în zona de competență patru cetățeni români care transportau aproximativ 80 kilograme peşte și 10 kg icre, fără să deţină documentele legale.

În data de 12 iulie, poliţiștii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Pardina, aflându-se în exercitarea atribuțiilor de serviciu, au oprit pentru control în zona Podului Roșu Sireasa, pe raza localității Ceatalchioi, un autoturism înmatriculat în România în care se aflau doi cetățeni români, în vârstă de 36 și 39 de ani, domiciliați pe raza județului Neamț.

În urma controlului efectuat asupra autoturismului, polițiștii de frontieră au descoperit cantitatea de 44 kilograme de peşte, din specia caras și 10 kg icre, pentru care persoanele în cauză nu deţineau documente legale.

De asemenea, în data de 11 iulie, polițiștii de frontieră din cadrul Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Tulcea, în cooperare cu lucrători ai Administrației Rezervației Biosferei Delta Dunării, au efectuat un control asupra a două persoane aflate într-o ambarcațiune, pe raza localității Sfântu Gheorghe, județul Tulcea. A fost descoperită cantitatea de 35 kilograme pește, diverse specii, în stare proaspătă, capturată în plase de pescuit de tip setcă din fir textil, pentru care persoanele în cauză nu au putut prezenta documente legale.

Cantitățile de pește au fost predate unor societăţi comerciale de profil, conform procedurilor legale, iar în cauză, polițiștii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de deţinerea și transportul fără documente legale a peştelui şi altor vieţuitoare acvatice obţinute din pescuit ori produselor din peşte și producerea, importul, comercializarea, deținerea sau folosirea la pescuit de către persoanele neautorizate a năvoadelor, voloacelor, prostovoalelor, vârșelor, vintirelor, precum și a altor tipuri de unelte de pescuit comercial.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.