Zeci de persoane, amendate în zona piețelor din Constanța

0
261

Polițiștii locali constănțeni desfășoară acțiuni de verificare a respectării măsurilor pentru îmbunătățirea activităților de gospodărire și înfrumusețare a localității, a măsurilor de protecție individuală, a normelor de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice, a circulației pe drumurile publice, precum și eradicarea comerțului stradal neautorizat.

Zilele trecute, polițiștii locali constănțeni au desfășurat acțiuni de control în zona Piețelor Griviței, Balada, Unirii și Brick.

Cu această ocazie au fost verificate 35 de societăți comerciale și legitimate 410 persoane, fiind aplicate 146 de sancțiuni contravenționale, în cuantum total de 54.890 de lei, pentru încălcarea prevederilor mai multor acte normative aflate în competența polițiștilor locali cu atribuții în domeniile: ordine publică, circulație rutieră și activitate comercială.

Cele mai multe abateri au vizat nepurtarea măștii de protecție, consumul de băuturi alcoolice în spațiul public, aruncarea de ambalaje și gunoi pe domeniul public. O persoană care apela la mila publicului a fost predată reprezentanților Direcției Generale de Asistență Socială, în vederea reintegrării acesteia în societate.

În același timp, polițiștii locali au acționat și în zonele aglomerate, precum stațiile CT Bus, mijloacele de transport public de persoane, parcurile, piețele, centrele comerciale și parcările publice, pentru a verifica respectarea măsurilor de prevenire și combatere a efectelor pandemiei COVID-19.

„Rugăm cetățenii să ne semnaleze orice fapte care contravin legislației în vigoare la numărul de telefon 0241/484.205 – Dispecerat Direcția Generală Poliția Locală Constanța“, transmit reprezentanții Poliției Locale Constanța.

V.I.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.