Ziua fără amenzi: polițiștii protestează împotriva înghețării salariilor

0
1702
Polițiștii nu vor mai aplica amenzi, în semn de protest

Polițiștii nu vor mai aplica amenzi, în cursul acestei zile de luni, 11 ianuarie, în semn de protest față de înghețarea salariilor la nivelul anului 2020. Măsura a fost anunțată încă de săptămâna trecută.

Polițiștii din cadrul Sindicatului EUROPOL au anunlțat că în cursul zilei de luni, 11 ianuarie, nu vor mai aplica amenzi, ci doar avertizmente. Mai mult decât atât, sindicaliștii au anunțat că vor mai fi și alte măsuri pe care le vor lua, tot în semn de protest, cum ar fi neefectuarea de ore suplimentare.

Atât sindicaliștii EUROPOL, cât și cei de la SNPPC au declanșat aceste măsuri în semn de nemulțumire față de măsurile luate în cadrul Ministerului Afacerilor Interne (MAI) cu privire la închețarea salariilor la nivelul anului 2020, în condițiile în care acestea trebuie să ajungă, în 2022, la nivelul prevăzut de lege în 2017. Mai exact, Legea 153/2017 prevede o grilă de salarii pentru polițiști la care aceștia încă nu au ajuns, din diferite motive. Au fost de acord să ajungă la acest prag în termen de 5 ani, adică până în 2022. Doar că, la finele anului trecut, Executivul a decis înghețarea salariilor, fără a mai putea fi majorate la nivelul prevăzut de lege.

Acest demers a creat numeroase reacții din partea polițiștilor.

Daniel ALBU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.