Zona lacului Ciuperca din municipiul Tulcea se transformă printr-un proiect în valoare de peste 2,5 milioane lei

0
923
Lacul Ciuperca din municipiul Tulcea. FOTO Cătălin SCHIPOR

Proiectul de reamenajare a parcului și lacului Ciuperca din municipiul Tulcea este gata să demareze, după ce în data de 17 august a fost semnat „Ordinul de începere a lucrărilor pentru proiectul: ÎMBUNĂTĂȚIREA CONDIȚIILOR DE AGREMENT ȘI RECREERE ÎN PARCUL ȘI LACUL CIUPERCA DIN MUNICIPIUL TULCEA, PRIN MĂSURI DE PROTEJARE A MEDIULUI PENTRU COMUNITĂȚI DIN ZONA FLAG DELTA DUNĂRII, COD SMIS 130185.“ Finanțarea în valoare de 2.537.577,90 lei, inclusiv TVA este nerambursabilă.

Aprobarea cererii de finanțare și a cheltuielilor aferente proiectului a fost votată în ședința de Consiliu Local municipal Tulcea din 27 iunie 2019.

În urma licitațiilor, a fost ales ca și proiectant al transformării zonei din vecinătatea lacului Ciuperca S.C. VIA PRO IT CONSULTING S.R.L Botoșani. Contract de servicii de proiectare tehnică de specialitate, verificare tehnică de calitate și de asistență tehnică pe perioada execuției lucrărilor nr. 31067/03.10.2018 este în valoare de 57.477,00 lei.

Constructorul a fost desemnat S.C. ELCOS GRUP SRL Tulcea- contract de lucrări și furnizare echipamente nr. 22441/05.08.2020, în valoare de 2.173.783,62 lei. Dirigenția este asigurată de S.C. FRANGOMY SOLUTIONS SRL- contract servicii de dirigenție nr 22783/07.08.2020, în valoare de 20.108,62 lei.

Finanțarea este asigurată din fonduri nerambursabile. Prin implementarea acestui proiect se are în vedere amenajarea peisagistică a parcului Ciuperca într-un mod unitar, cu încadrarea în specificul Deltei Dunării. Deoarece parcul Ciuperca reprezintă una dintre cele mai îndrăgite locații de promenadă și petrecere a timpului liber, pentru locuitorii orașului Tulcea, prin implementarea acestui proiect, UAT Municipiul Tulcea dorește revitalizarea parcului și amenajarea unui spațiu prietenos pentru comunitatea locală, care să ofere condiții de confort și siguranță, atât adulților cât mai ales copiilor.

Astfel se vor amenaja:

  • Locul de picnic- modulul de grătar și picnic va conține 10 foișoare din lemn cu acoperiș de stuf, 5 ansambluri de grătar cu masă și spălător. Locurile amenajate vor respecta tematica parcului și a zonei specifice Deltei Dunării.
  • Locul de joacă pentru copii – modulul loc de joacă având tematică pescărească este format din 2 zone, destinată copiilor de diferite vârste. Echipamentele achiziționate vor respecta tematica parcului și a zonei specifice Deltei Dunării.
  • Debarcaderul cu ambarcațiuni de agrement- vor fi achiziționate hidrobiciclete și bărci cu vâsle, pentru plimbări pe Lacul Ciuperca. De asemenea, pentru personal se va achiziționa o barcă cu motor, pentru a putea interveni cu rapiditate, în cazul unor situații neprevăzute.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.