Zoran Mamic, fostul antrenor al lui Dinamo Zagreb, dat în urmărire internațională! Croaţia va emite un mandat de arestare

0
103

Croaţia va emite un mandat internaţional de arestare pe numele fostului antrenor al echipei de fotbal Dinamo Zagreb, Zoran Mamic, care nu s-a prezentat pentru a-şi ispăşi pedeapsa cu închisoarea pentru înşelăciune, a anunţat marţi un tribunal din Zagreb, potrivit Reuters.

La mijlocul lui martie, Curtea Supremă din Croaţia a confirmat condamnarea lui Zoran Mamic la patru ani şi opt luni de închisoare. Mamic ar fi trebuit să se prezinte până luni la miezul nopţii pentru ispăşirea pedepsei. Se crede că el se află în Bosnia, deoarece are şi cetăţenie bosniacă.

Autorităţile bosniace trebuie să acţioneze în baza mandatului de arestare şi să decidă dacă sunt îndeplinite condiţiile legale pentru ca Mamic să fie predat Croaţiei”, a declarat purtătorul de cuvânt al tribunalului, Kresimir Devcic, citat de agenţia Hina.

Fostul tehnician al lui Dinamo Zagreb a cerut să ispăşească pedeapsa în Bosnia, însă Croaţia a refuzat acest lucru. El a fost condamnat la închisoare împreună cu fratele său Zdravko Mamic, fost preşedinte executiv al lui Dinamo. Zdravko Mamic, care are şi el dublă cetăţenie, trăieşte acum în Bosnia.

Zoran Mamic a demisionat la mijlocul lui martie din postul de antrenor al lui Dinamo Zagreb, cu doar câteva zile înaintea meciului cu Tottenham Hotspur din returul optimilor de finală ale Europa League.

A.V.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.